logo skc

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА РАДОВА СЕКЦИЈЕ ЗА ФОТОГРАФИЈУ И ДИГИТАЛНУ ГРАФИКУ
14 – 26. МАРТ
Дизајн у новим медијима
6 – 29. МАРТ
СУБЈЕКТИ
ДО 9. МАРТА

BOJANA BOJOVIĆ MILOŠEVIĆ: VARIJACIJE

c_1100_0_16777215_00_slike_21_02_bojana_bojovic_bojana_bojovic_milosevic_3_.jpg

DO 8. FEBRUARA
PONEDELJAK - PETAK: 11.00-17.00 / SUBOTA: 11.00-15.00


digitalna fotografija
Izložbu „Varijacije” čine fotografije i digitalni radovi nastali tokom 2020. godine u okviru istraživanja u oblasti digitalne fotografije na doktorskim umetničkim studijama Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.
Radovi predstavljaju vizuelnu igru pozadina koje sadrže ponavljanje geometrijskih oblika (linija, kvadrat, krug, trougao...), sagledanih kroz providne staklene objekte raznih formi i debljine sa različitim indeksom prelamanja. Ovako prelomljeni i deformisani paterni kreiraju zanimljive prikaze aludirajući na optičku umetnost.
Bojana Bojović Milošević (1978. Bor), diplomirala je 2001. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na grupi za primenjenu grafiku, katedra za fotografiju u klasi profesora Branimira Karanovića. Magistrirala je 2010. godine na interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu na grupi za digitalnu umetnost. Godine 2019. upisuje doktorske umetničke studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član je ULUPUDS-a od 2008. godine.
Profesionalni rad započinje po završetku osnovnih studija u Srednjoj školi za dizajn u Beogradu, gde predaje fotografiju i grafiku knjige. U periodu od 2007. do 2017. godine biva zaposlena u marketinškim agencijama BCA Mosaic и NewOne advertising na poziciji grafičkog dizajnera i art direktora, gde je angažovana na izradi grafičkih rešenja za brojne domaće i inostrane klijente. Od oktobra 2017. zaposlena je u Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu kao predavač za oblasti fotografija i grafički dizajn. Stalni je saradnik agencije „Fabrika snova“, magazina za umetnost i kulturu „Zenit“ i SAE Instituta. Paralelno sa profesionalnom praksom bavi se umetničkom fotografijom. Izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama i festivalima u zemlji i inostranstvu, kao i na jedanaest samostalnih izložbi. Dobitnik je: prve nagrade za kolekciju fotografija na 42. Festivalu kulture mladih Srbije, 2003. godine; bronzane medalje za kolekciju fotografija na Međunarodnom salonu umetničke fotografije minijature u Beogradu 2002. i prve nagrade za kolekciju fotografija na 5. izložbi fotografija u Nišu, 2001. godine.

 Bojana Bojović Milošević  Bojana Bojović Milošević  Bojana Bojović Milošević
 Bojana Bojović Milošević   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account