logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА

ANDRIJANA BOGDANOVIĆ-NEŠKOVIĆ: CRTEŽI

c_1100_0_16777215_00_slike_18_03_andrijana-bogdanovic-neskovic_andrijana_bogdanovic_neskovic_01.jpg

 

ČETVRTAK, 1. MART  U  19.00 (TRAJE DO 10. MARTA)

SREĆNA GALERIJA

Andrijana Bogdanović-Nešković rođena je 1970. godine u Beogradu. Upisala FLU na Cetinju 1995. godine. Studije nastavlja na FLU u Beogradu, u klasi profesora Zorana Vukovića gde diplomira 2002. godine. Član je ULUS-a od 2008. godine. 2000. godine biva nagrađena  Stipendijom iz Fonda Lubarda.
Učestvovala je na većem broju kolektivnih izložbi i projekata i na tri samostalne izložbe u Beogradu. Jedan je od organizatora i  učesnika likovne kolonije Rock Village (2013 – 2015), kao i učesnik likovne kolonije na festivalu Cirkuliranje u Vršcu.
Crteži su nastali uglavnom 2016. godine. Skoro svi su rađeni na kartonu i papiru, u različitim formatima, i to uljanim pastelima, grafitima, krejonima, neki, sa ponegde, kolažnim elementima, a negde dominiraju i akril-tuš, tuš-pastel i slično.
„Nisam bila inspirisana slikama Miroa, što bi se na prvi pogled reklo. Moja inspiracija vezana je za muziku i predstavlja određene frekvencije. Muzika je stvaranje određenih odnosa između tonova. Ima tri osnovna elementa: melodiju, ritam i harmoniju. U vreme dok su nastajali ovi radovi stalno sam slušala muziku i ovi crteži su sublimacija, tj. sama frekvencija sublimirana i prikazana kroz medij crteža (…) Ova dela su nesvesni crteži, po automatizmu crteži - kreacije stvorene pod uticajem muzike. Muzika sublimirana u crtež, linijom, tačkom, mrljom.
…Sve je pokret! Otisci u snegu (njih menja vreme, vetar, voda)... Istražujem linije koje se stalno pokreću, igraju, menjaju se. Sile koje ih prave i pokreću. Muziku, igru, pokret. Vreme i život prave bore (linije) na licima ljudi. Volim stare ljude i njihova lica, ispucalu zemlju, pustinje, snegom pokrivena prostranstva, ptice, krošnje, kuće, zgrade, ulice i gradove. Mnoštvo linija, putanja. Haos i red! Svuda vidim linije, tragove koja živa bića prave...“

 Andrijana Bogdanović Nešković  Andrijana Bogdanović Nešković  Andrijana Bogdanović Nešković

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account