logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

ANA MARINOVIĆ: OSMEH IZA OGLEDALA

001_Ana_Marinovic.jpg

 

SUBOTA, 21. MAJ (TRAJE DO 26. MAJA)

SREĆNA GALERIJA

NOĆ MUZEJA
crtež i digitalna grafika, izložba
Autoportreti, rađeni olovkom na papiru u jednom potezu i dahu, ispred ogledala, izraz su unutrašnjeg stanja umetnice u datom trenutku. Portret nije formalna kopija lika, već predstavlja odnos viđenog i doživljenog. Taj odnos iskazan je specifičnom strukturom likovnog sadržaja, čija pravila i zakonitosti nikada nisu u potpunosti vlasništvo slikarske svesti.
Na portretima je izražen osmeh. Osmeh koji ispoljava kako emocije sreće, tako i „kiseli“ osmeh ili onaj „lažni“ kada nećemo da pokažemo svetu da nam je teško (smejemo se, a plačemo u sebi).
Po automatizmu osmeh uglavnom povezujemo sa emocijom sreće (radosti). Ali, kad malo dublje promislimo, jasno je da se kroz osmeh mogu videti i zabrinutost, tuga, sarkazam, licemernost, bes,..  kao odraz...
Ovi crteži su dalje poslužili kao skice za izradu digitalnih grafika u boji. Boja na grafikama dominira kao ritmička (psihološka) dominanta koja ukazuje na emotivnu stanje umetnice. Postavka se sastoji od preko 30 crteža i 30 digitalnih grafika u  kombinaciji - crtež  olovkom i njegova digitalna verzija.
Ana Marinović rođena je u Beogradu 1981. godine. Diplomirala je 2003. godine na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek - grafički dizajn kod profesora Radovića. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek – primenjena grafika, atelje-grafika i knjiga, kod profesora Gordane Petrović i profesora Jugoslava Vlahovića. 2008. godine.
Završila je ITAcademy u Zemunu smer Design & Multimedia, odsek WEB DESIGN. 2014. godine učestvovala je na preko 50 kolektivnih i četiri samostalne izložbe crteža i grafika, kao i na više konkursa.
Juna 2007. godine dobila je nagradu iz Fonda Beta i Rista Vukanović za najbolje ostvarenje iz oblasti grafike, za diplomsku izložbu školske 2007/2008. godine, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.
Član je ULUPUDS-a, Slikarsko-grafičke sekcije od 2011. godine. Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih nastupa.

 ANA MARINOVIĆ: OSMEH IZA OGLEDALA  ANA MARINOVIĆ: OSMEH IZA OGLEDALA  ANA MARINOVIĆ: OSMEH IZA OGLEDALA

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account