logo skc

ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

PROMOCIJA NAJNOVIJIH STRIP IZDANJA

hellboy01.jpg

4 - 14. MART
CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA
PROMOCIJA NAJNOVIJIH STRIP IZDANJA IZDAVAČKE KUĆE 300 ČUDA COMICS, BEOGRAD

promotivna izložba strip izdanja
autor postavke: Ognjen Vučković
Izdavačka kuća „300 čuda Comics“ iz Beograda, osnovana 2020. godine, specijalizovana je za objavljivanje najaktuelnijih izdanja iz celoga sveta. Vizija izdavačke kuće je da bude pionir u izdavanju najboljih ostvarenja iz sveta „devete umetnosti“, težeći da predstavi ljubiteljima stripa u Srbiji i regionu najbolje scenariste, crtače, kao i njihove junake. Sarađujući sa najboljim izdavačkim kućama iz sveta, „300 čuda“ uspela je da u dosadašnjem radu objavi brojna sjajna izdanja, pri čemu se u narednom periodu očekuju novi naslovi i novi junaci u čijim avanturama će moći da uživa domaća čitalačka publika.
Majk Minjola jeste jedan od najpoznatijih autora u svetu stripa. Legendarni tvorac „Hellboya“ započeo je svoju karijeru još daleke 1980. godine, a u međuvremenu je radio za veliki broj izdavačkih kuća, ali svakako među najznačajnijim jesu njegovi radovi za DC Comics na kreiranju jednog od mnogobrojnih prikaza „Batmana“.
Ipak, najznačajniji je njegov rad na stvaranju lika Hellboya, kao i celog univerzuma u kojem se pojavljuje veliki broj likova koji su u međuvremenu dobili svoje serijale u takozvanom Hellboy Universeu.
Hellboy je istražitelj paranormalnog, sa gigantskom, neuništivom desnom rukom. Novorođenče Hellboy prizvali su na Zemlju vaskrsli Grigorij Raspućin i grupa nacističkih mistika u decembru 1944. godine. Ceremoniju prizivanja prekinule su savezničke trupe, a Hellboya je pronašao i usvojio britanski parapsiholog Trevor Brutenholm koji ga je odgajao da bude sila dobra, ali njegova stalna borba protiv demonske prirode postala je karakteristika serije. Njegove avanture prvenstveno su se odvijale u kontekstu njegovog zaposlenja kao agenta Biroa za istraživanje i odbranu paranormalnih pojava (B.P.R.D), grupe koju je osnovao Brutenholm u želji da istražuje i bori se protiv natprirodnog. Kako je strip napredovao, otkrivani su detalji njegove prošlosti: rođen je u paklu od ljudske majke, njegovo pravo ime je Anung Un Rama, a njegova sudbina je da bude preteča apokalipse. Inače je trenutno i legitimni kralj Engleske.
Izdavačka kuća „300 čuda Comics“, do sada je objavila sledeće naslove: Hellboy, omnibus, prvi tom: „Seme uništenja“; Hellboy, omnibus, drugi tom: „Čudna mesta“; Hellboy, omnibus, treći tom: „Razuzdani lov“; Hellboy, kratke priče, prvi tom; Hellboy, kratke priče, drugi tom; B.P.R.D, „Najezda žaba“, prvi tom; B.P.R.D, „Najezda žaba“, drugi tom i B.P.R.D, „Najezda žaba“, treći tom.
Nakon ovih izdanja, planira se objavljivanje i ostalih izdanja iz Hellboy univerzuma, uključujući i izdanja o junacima Lobster Johnsonu i Witchfinderu.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account