logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

ТРИ АМИГОСА ПОНОВО ЈАШУ

ivan_sainovic_0136.jpg

9 – 20. МАЈ
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: СТРИП И ИЛУСТРАЦИЈА
БОРИВОЈЕ ГРБИЋ,
ИВАН ШАИНОВИЋ,
МИЛОШ СЛАВКОВИЋ:

стрип и илустрација

Боривоје Грбић (1972, Београд) завршио је графички дизајн на Вишој политехничкој школи у Београду. Бави се илустрацијом, сторибордовима и шутингбордовима, стриповима... Цртао је сторибордове за рекламе и шутингбордове за филмове „Устаничка улица“, „На Млијечноме путу“, „Ми нисмо анђели 2“, „Зона мртвих“ и још неке... Цртао је илустрације за ТВ серијал „Српски јунаци средњег века“. Цртао је стрип серијал „Фактор 4“ и више кратких стрипова за алтернативни стрип-часопис „Шлиц“. Учествовао је на многим изложбама стрипа.

Иван Шаиновић (1974, Београд) од 1998. је слободни уметник који ради стрипове, илустрације, концепт арт и сторибордове за многе домаће агенције и неколико рекламних агенција из региона и из иностранства. Године 2020. почео је да ради и сторибордове за филмове и до сад је радио на три америчка филма, „Don`t Breathe 2“, „Hellraiser“ и „Horrorscope“. Напомињемо још неколико значајних пројеката и послова у досадашњој каријери, као што су fazer и layout artist у „Бикић“ студију, concept artist и илустратор на компјутерским игрицама за „Амигу 500“ „Capital Pu-nishment“, za PC „Will of Steel“ и za X – box „Eden“. Такође, радио је на СФ анимираном филму „Tec-hnotise - Edit & Ja“ Алексе Гајића, као концепт артист и дизајнер возила, летелица и додатних карактера. На Међународном салону стрипа СКЦ Београд 2008. са сценаристом Марком Стојановићем осваја неколико већих награда за стрип „The Job“ . Тај стрип је објављен нешто касније и у домаћем стрип магазину „Стрипотека“, такође и за издавачку кућу „Aftershock“ у њиховом „Anthology 1“ издању и у турском магазину „Yabani“. Још неколико стрипских пројеката које ради су „Тријумф“ за 12. број албума „Вековници“, а сарађивао и као колориста на неколико стрипова из серијала „Вековници“, „Naglafar“ за „Eipix“ „Ко то тамо зева?“ и најновији стрип из 2023, „Сенидах“ за регионалну хип-хоп и трап звезду Сениду Хајдарпашић преко њене издавачке куће „Basiviti“. Године 2010. почео да црта и илустрације за школске књиге и уџбенике за „Klett“, „Логос“, „Пчелицу“, БИГЗ и „Вулкан“, и сарађује са њима и до данас.

Милош Славковић (1979, Београд) завршио је факултет примењених уметности у Београду. Бави се стрипом и илустрацијом. Између осталог радио на пројектима „Genesis Rising“, „Lightstep“, „O-beron“. Добитник је више награда и признања из области стрипа

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account