logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

ТИБЕРИУ БЕКА

c_1100_0_16777215_00_slike_24_01-02_tiberiu_beka_1-_19_februar_2024_tiberiu_beka_01_01.jpg

1 - 19. ФЕБРУАР

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: СТРИП И ИЛУСТРАЦИЈА

ретроспективна изложба

Тибериу Бека рођен је 1977. године у  Панчеву. Завршио је школу за дизајн у Београду, а затим у истом граду уписао Факултет примењених уметности - Одсек за графику и илустрацију у класи професора Растка Ћирића. Дипломирао је 2001. године стрип албумом „Привилегија богова“ као дипломским радом. Стрипом се озбиљније бави од 1993. године када полази у Школу стрипа „Ђорђе Лобачев“ у Београду коју води Влада Весовић. Учествовао је на многим изложбама у земљи и иностранству. Године 1997. у Лесковцу осваја прву награду за сценарио, а наредне године и прву награду за илустрацију. Стрипове и илустрације објављивао је у „Политикином забавнику“, стрип серијалима „Вековници“ и „Бескрвни“ по сценарију Марка Стојановића,  дечјем часопису „Православље и другари“, „Знаку Сагите“ и „Стрип пресингу“. Цртао је „Тајног агента Изија“ у стриповима, видео игрицама, албуму самолепљивих сличица. Радио је и илустрације за књиге чији је аутор Славица Шетина. Албум „Le Culte Des Tenebres“ по сценарију JF Di Giorgia 2003. године издаје за француског издавача „Nuclea 2“ , касније следи  серијал „Lempire de la Raison“ који је објављен у три тома за француског издавача „Glenat“ по сценарију нашег познатог редитеља, сценаристе и драматурга Ђорђа Милосављевића. У светлу нових трендова да издавач изда више делова неког серијала одједном (један сценариста, више цртача) радио је на три тома серијала „New Harlem“ део серијала „Uchronia“ са познатим француским сценаристом Corbeyranom.

За белгијску издавачку кућу „Le Lombard“  издаје два тома серијала „Lo’r de France“ за који сценарио су радили познати француским сценариста  Jean-Pierre Pecau и историчар и новинар Denis Lefebvre.

За System Comics, ради по сопственом сценарију две приче за албуме „Линије фронта“  и колорише насловне стране за серијал „Пројекат Венус“. Тренутно ради на сторибордовима и илустрацијама за разне маркетиншке агенције.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account