logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА

МИХАИЛО СИМОВИЋ, МАРКО ГАВРИЛОВИЋ: ХАРМОНИЈА КОНТРАСТА # 1

c_1100_0_16777215_00_slike_24_06-07_mihajlo-simovic_mihailo_simovic_02_64.jpg

19. ЈУН - 3. ЈУЛ

изложба фотографија

Изложба фотографија „Хармонија контраста“ кроз ауторска остварења двојице ликових педагога Школе примењених уметности у Шапцу, пружа увид у сусретање две изражајне перспективе. Михаило Симовић приказује интимистички пејзаж у монохроматском свету, истичући лепоту усамљености. Насупрот томе, Марко Гавриловић открива богатство детаља и топлих боја сликаних аналогном камером. Уметничка симбиоза изабраних радова није изражена само у очигледном, већ прожима атмосферу, док се сваки кадар заустављен у времену претвара у причу о хармонији која нас окружује.

Михаило Симовић рођен је у Богатићу 1973. године. Дипломирао у класи професора Небојше Радојева на Графичком одсеку Факултета ликовних уметности, Универзитета уметности у Београду, где је 1996. награђен специјалном наградом Фонда „Петар и Вера Лубарда“. Године 2015. награђен је сребрном медаљом Фото-савеза Србије на шабачком Салону фотографије, као и трећом наградом на истом Салону, а 2016. трећом наградом на међународном такмичењу HIPA – Hamdan International Photography Award у Дубаију. Излагао на самосталној изложби „Порекло наде“, у Бањалуци и „Terra lyrica“ у галерији Студентског културног центра у Београду и галерији Библиотеке шабачке. Учествовао на колективним изложбама у Београду, Новом Саду, Шапцу, Панчеву, Москви и Дубаију. Од 2008. године запослен у шабачкој Школи примењених уметности, где води Секцију за фотографију и дигиталну графику, чији полазници освајају бројне награде на републичком и међународном нивоу. За свој педагошки рад, 2010. награђен је Плакетом „Васа Пелагић“, Педагошког покрета Србије, као и наградама Удружења ликовних педагога Србије и Фонда руско-српског пријатељства. Ради на осликавању Цркве Вазнесења Господњег у Дубљу.

Марко Гавриловић завршио је мастер студије на Архитектонском факултету Универзитета у Љубљани. Активно се бави архитектуром. Предаје у Школи примењених уметности у Шапцу. Бави се истраживачким радом са фокусом на историју и теорију модерне архитектуре друге Југославије. Члан је група које се баве културним и уметничким активизмом, урбаном мобилношћу и заштитом градитељског наслеђа. Радове из области архитектуре, фотографије, графичког дизајна и мултимедијалне уметности, излагао је на више групних изложби у Шапцу и Београду. У периоду од 2011. до 2017. користи аналогну камеру „Зенит“ како би забележио тренутке хармоније који би иначе остали непримећени.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account