logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА

ЛИНИЈА РЕЗОНАНЦЕ

c_1100_0_16777215_00_slike_24_04_linija_rezonance_1_15_april_2024_skola_za_dizajn_bg_05_05.jpg

1 - 15. АПРИЛ
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ШКОЛА ЗА ДИЗАЈН, БЕОГРАД

годишња изложба радова на предмету и секцији фотографије
Изложба „Линија резонанце“ представља врхунац фотографског истраживања и креативности ученика Школе за дизајн у Београду. Њихова посвећеност и иновативност у области фотографије забележене су кроз импресиван низ успеха на такмичењима, изложбама, као и у оквиру редовне наставе и активности фотографске секције. Овогодишњи програм, који је трајао пуних годину дана, осмишљен је да полазницима пружи чврсту основу и отвори пут ка даљем усавршавању. Кроз детаљан наставни план ученици су имали прилику да се упусте у дубинско разумевање и обраду ликовних елемената, истражујући структуру, форму и облик. Њихов уметнички израз, вођен пажљивим избором композиције и светлости, омогућио је креирање фотографских дела која се крећу од оштрих реалистичких, до богатих апстрактних решења.
За 2024. годину, са поносом представљамо селекцију радова из школске 2022/23. године којом желимо да приближимо широј јавности најталентованије ученике наше школе. Њихов труд и преданост посебно су видљиви у радовима насталим током школских екскурзија, где су у изазовним условима успели да своју ликовност доведу до пуног изражаја. Ова изложба открива богатство маште наших ученика, њихову осетљивост на игру светлости и сенке, као и способност да оштрим оком за детаље пренесу своје импресије о амбијенту и атмосфери које су забележили.
Назив „Линија резонанце“ симболички одражава вибрацију и одјек који сваки фотографисани тренутак оставља у посматрачу. Кроз више хиљада фајлова насталих током године, пажљиво смо одабрали неколико десетина који ће бити изложени, сваки од њих говори причу о тренутку када се уметникова визија сусрела са стварношћу, стварајући резонантну линију која одзвања кроз време и простор. Позивамо вас да заједно са нама прођете кроз ову јединствену галерију тренутака и откријете како једна линија може повезати уметност, образовање и заједницу. (Ана Миладиновић)

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account