logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

АНА МАРИНОВИЋ: ЛИЦА - АУТОПОРТРЕТИ И ПОРТРЕТИ ЖЕНА

Ana_Marinovic_01.jpg

2 – 13. МАРТ

АНА МАРИНОВИЋ: ЛИЦА - АУТОПОРТРЕТИ И ПОРТРЕТИ ЖЕНА

цртежи и дигиталне графике

Аутопортрети и портрети жена, рађени оловком на папиру у једном потезу и даху, израз су унутрашњег стања уметнице у датом тренутку. Портрет није формална копија лика, већ представља однос виђеног и доживљеног. Тај однос исказан је специфичном структуром ликовног садржаја, чија правила и законитости никада нису у потпуности власништво сликарске свести. Ови цртежи су уметници даље послужили као скице за израду дигиталних графика у боји у којима се боја испољава као ритмичка (психолошка) доминанта. Она указује на емотивно стање уметнице.

Поставка ове изложбе се састоји од 22 радa (формата 70 x 100 цм), односно цртежа и дигиталних графика.

Ана Мариновић рођена је 1981. године у Београду. Године 2003. дипломирала је на Вишој школи ликовних и примењених уметности у Београду, одсек графички дизајн. Године 2008. дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду, одсек примењена графика, атеље-графика и књига. Године 2014. завршила је ITAcademy у Земуну смер Design & Multimedia, одсек Web Design.

Године 2007. добила је награду из Фонда Бета и Риста Вукановић за најбоље остварење из области графике, за дипломску изложбу школске 2007/2008. године, Факултета примењених уметности у Београду.

У Удружење УЛУПУДС примљена је 2009. године у својству кандидата, а 2011. је постала члан Сликарско-графичке секције УЛУПУДС-а.

Од 1. јула 2011. године има статус самосталног уметника из области ликовних и примењених уметности и дизајна, струке примењено сликарство и графика и дизајн накита. Учествовала је на више од 300 колективних и девет самосталних изложби цртежа и графика. Активно се бави графичким дизајном, цртањем и организовањем изложби.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account