logo skc

Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ, БЕОГРАД / СМЕР ЗА ФОТОГРАФИЈУ И КАМЕРУ

c_1100_0_16777215_00_slike_24_01-02_akademija-umetnosti-beograd_22_feb_-_9_mart_2024__akademija_umetnosti_02_25.jpg

22. ФЕБРУАР  – 9. МАРТ

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ

колективна изложба студената фотографије

предавачи: Саша Прерадовић, докторанд на Факултету примењених уметности у Београду; мр Андријана Пајовић, докторанткиња на Факултету примењених уметности у Београду

Фотографије које ће бити изложене представљају животне тренутке забележене кроз објектив студената током четири године студија на Катедри за фотографију и камеру Академије уметности у Београду. Поред теоријских предмета, студенти пролазе кроз едукацију из области као што су Увод у фотографију, Традиционални поступци у фотографији, Рекламна фотографија, Дигитална обрада слике, Документаризам у фотографији, Модна фотографија, и Савремена уметност фотографије. Изложба ће обухватити радове из свих ових области.

Посебан нагласак у раду са студентима стављен је на развој јединственог рукописа сваког од њих. Стога, сваки од радова представља вишеслојан низ аспеката читања фотографије.

Фотографије приказују приватне, интимне просторе, јавне просторе и окупљања, преносећи живу атмосферу кроз форму шароликог мозаика фотографија. Коришћење аналогних фотографских камера и средњеформатног негатива, уз технологије увећања на папиру, омогућује ауторима да пруже јасан приказ детаља, демонстрирајући завидну техничку вештину.

Рекламне и модне фотографије истичу вешто помирење културолошких и комерцијалних аспеката наше стварности. Аутентичност се преноси кроз једноставан, чист, али истовремено маштовит приказ наизглед обичних предмета. Традиционални и експериментални приступи стварању фотографија пружају нам могућност да посматрамо свакодневне сцене као нову, али и нашу реалност, кроз очи ових младих аутора.

На неким фотографијама превазилази се граница документаризма, а изражајан колорит дефинише естетику „магичног реализма“. Самим тим наизглед свакодневне ситуације или чак портрети формирају облике имагинативних простора.

Серије фотографија приказују и мотиве третиране на готово рендгенски начин, трансформишући чврсте и стабилне мотиве у надреалне слике. Овакав приступ даје аутентичност појединим ауторима који бележе стварне сцене кроз надреалну перспективу.
Ана Миладиновић

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account