logo skc

Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

ŠKOLA ZA DIZAJN, BEOGRAD: LINIJA

c_1100_0_16777215_00_slike_21_04_skola-za-dizajn_skola_za_dizajn_bgd_03.jpg

SREDA, 14 – 24. APRIL

CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE

godišnja izložba radova foto sekcije
autori izložbe: Ranka Hrvaćanin i Goran Redžepi, profesori fotografije
Po rečima profesora Gorana Redžepija, ova izložba je presek rezultata polaznika foto sekcije Škole za dizajn iz Beograda sa republičkih takmičenja iz klasičnih likovnih medija - fotografija za učenike srednjih umetničkih škola, u periodu 2016-2019. godine, koja se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, a u organizaciji Škole za dizajn iz Beograda. Dobijanje šanse da pokažu svoje radove i osvoje valorizovane nagrade izaziva lančanu reakciju interesovanja i angažovanja učenika u okvirima redovne nastave, ali pre svega u vannastavnim aktivnostima, kroz foto sekciju.
Kvalitet radova daleko je iznad nivoa standardnih radova nastalih u okvirima redovnog programa predmeta fotografije. Ovo potvrđuje veliki broj osvojenih nagrada na održanim republičkim takmičenjima, kao i republičkim i međunarodnim konkursima, pod patronatom FSS. Nekada vrlo aktivni učesnici na ovim takmičenjima, danas su uspešni studenti nekih od umetničkih fakulteta.
„Planom i programom u redovnoj nastavi, a kasnije i na Sekciji, obrađuju se likovni elementi sa aspekta fotografskog medija. Slobodna tema redovno je prisutna i učenici obrađuju teme po ličnom izboru. Glavni cilj Foto sekcije Škole za dizajn iz Beograda jeste da polaznike nauči da u moru digitalnih slika prepoznaju neophodan kvalitet za ono što fotografija mora posedovati, kako u tehničkom, tako i u estetskom pogledu. Uvođenjem klasičnih likovnih medija - fotografija, u kalendar republičkog takmičenja, od strane Ministarstva nauke prosvete i tehnološkog razvoja od školske 2016/2017. godine, članovi Foto sekcije dobijaju potreban zamajac i punu motivaciju za posvećen rad tokom priprema za takmičenje. S tim u vezi dosadašnje aktivnosti i rezultati polaznika sekcije su: pet nagrada, od prve do treće, na 1. republičkom takmičenju, gde su učešće uzela tri učenika; 27 nagrada, od prve do treće, na 2. republičkom takmičenju, gde je učestvovalo devet učenika; 14 nagrada, od prve do treće, na 3. republičkom takmičenju, na kome je učešće uzelo pet učenika. Za ovu izložbu odabrali smo radove na temu Linija sa kojima predstavljamo dosadašnja postignuća članova sekcije“, navodi, za ovu priliku, profesorka Ranka Hrvaćanin.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account