logo skc

НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00
ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.

Solistički koncert

SREDA, 30. SEPTEMBAR U 20.00

VELIKA SALA

Ivana Bogdanović, flauta i Vladimir Gurbaj, klarinet
klavirska saradnja: Ivan Milunović
Na programu su dela Mocarta, Hendla, Šostkoviča i Sen Sansa, koja su originalno pisana za gudačke instrumente, što zahteva jedan poseban pristup u tehničkom i interpretativnom smislu. Zanimljiv je i podatak da je Mocartov duo pisan u Salzburgu, gde su  Ivana i Vladimir zajedno studirali. Ovaj koncert omaž je koncertu dua Irene Grafenauer i Mate Bekavca na Bemusa 2001. godine, na kome su izvodili dela koja će se naći i na ovom koncertu. Ivana i Vladimir studirali su kod Irene i Matea, koji su njihovi veliki uzori i inpiracija.
img 2123

Ivana Bogdanović rođena je 1980. godine u Beogradu. Muzičko obrazovanje započela je u Muzičkoj školi „Binički“ u klasi prof. Vladimira Cvetkovića, a srednju muzičku školu završila je u Muzičkoj školi „Stanković“ u klasi prof. Marine Nenadović. 1999. upisuje FMU u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića, gde je diplomirala 2003. Iste godine nastavlja magistarske studije  na  jednom  od  najprestiznijih  univerziteta,  Univerzitet  „MOZARTEUM“ u Salzburgu u klasi prof. Irene Grafenauer. Redovan je  gost  na festivalima u Austriji,  Francuskoj, Nemačkoj. Bila je član mnogih orkestara u zemlji i inostranstvu Predavala je flautu u muzičkoj školi „J. Marinković“ u Vršcu i muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu.

img 2181Vladimir Gurbaj rođen je 1980. godine u Beogradu. Nižu i srednju muzičku školu završio je u Muzičkoj školi „Mokranjac“ u klasi profesora Aleksandra Nikolića. Od 2000. godine nastavlja  studije  na  jednom  od  najprestiznijih  univerziteta,  Univerzitet  „MOZARTEUM“ u Salzburgu. 2004. godine diplomira,  i  nakon toga nastavlja sa magistarskim  studijama.  Kao  stipendista  ERASMUSA  drugu  godinu  magistarskih  studija pohadjao je na Univerzitetu Umetnosti  u Berlinu u klasi jednog od najeminentnijih pedagoga današnjice, profesora Francois Bende. Dobitnik  je  mnogobrojnih  nagrada  na  republičkim i  saveznim takmićenjima, kako u kategoriji klarineta tako i u kategoriji kamerne muzike. Redovan je  gost  na festivalima u Austriji,  Francuskoj, Italiji, Norveškoj. Kao kamerni muzičar sarađuje sa pijanistkinjom Emilijom Pinto kao i sa Bachus Quartetom, sa kojima je 2004. godine u Austriji dobio specijalnu nagradu za izvođenje Bramsovog  klarinet-kvinteta. Trenutno predaje klarinet u muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu.
Ivan Milunović, rođen je 1982. godine u Beogradu. Niže i srednje muzičko obrazovanje završio u  školi „Josip Slavenski“. Srednje muzičko obrazovanje je stekao u muzičkoj školi „Josip Slavenski“. Diplomirao 2008. godine u klasi prof. Vladimira Stojnića na Akademiji lepih umetnosti, odsek za klavir. Pored mnogobrojnih  nastupa kao korepetitor (solo-pevači, violina, violončelo), nastupao je kao solista Učestvovao je kao korepetitor na masterklasu Katarine Jovanović u galeriji „Progres“ 2008. godine. Trenutno radi u muzičkoj školi „Mokranjac”.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account