logo skc

Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.

СТАЛНА ПОСТАВКА НАЈБОЉИХ РАДОВА СКЦ-ОВЕ БЕСПЛАТНЕ ШКОЛЕ СТРИПА И ИЛУСТРАЦИЈЕ ЗА ПОЛАЗНИКЕ УЗРАСТА ДО 15 ГОДИНА

c_1100_0_16777215_00_slike_23_12_stalna-postavka_Za_MALU_SALU_002_44.jpg

1 - 23. ДЕЦЕМБАР 8.00 -20.00 МАЛА САЛА

БЕСПЛАТНА ШКОЛА СТРИПА И ИЛУСТРАЦИЈЕ ЗА ПОЛАЗНИКЕ ДО 15 ГОДИНА један је од најважнијих аспеката годишњег програма Срећне галерије Студентског културног центра Београд превасходно усмерен на едукацију почетника, афирмацију младих аутора и популаризацију девете уметности.
Пријаве за упис нових полазника у Школу примају се подношењем пријаве у јануару месецу текуће године за полагање пријемног испита у мартовском термину, и у августу месецу за полагање пријемног испита у септембру текуће године.
Сваки полазник се на почетку пријављује за тромесечни курс након којег се врши селекција најбољих кандидата (практични испит) за даљи наставак рада у наредном тромесечју.
На прошлогодишњем Републичком такмичењу под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у организацији Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и „Стрип вести“ из Новог Сада, на 35. Изложби ауторског стрипа ученика Србије, прву награду освојио је полазник наше Школе Сава Тегелтија, а другу, Милица Станковић, такође полазник наше Школе стрипа и илустрације. Свакако је важно напоменути да је на овом престижном конкурсу награђен признањем за свој рад (Награда ликовном педагогу за колекције радова) и модератор наше Школе проф. Милоје Митровић. Наш трећи такмичар, Лав Георгијев, је прошао у најужи избор и његов рад такође је представљен на изложби.
Награду за стрип на 31. конкурсу Међународног фестивала хумора и сатире „Златна кацига“ 2023. у Крушевцу, која је додељена 1. априла 2023. год. освојила је полазница СКЦ-ове школе стрипа и илустрације Милица Милосављевић. На овом престижном и традиционалном фестивалу под покровитељством града Крушевца и у организацији Културног центра Крушевац, конкурс је био расписан за младе до 18 година у категоријама: карикатура; писана форма (сатирична прича, песма или афоризам); стрип и кратка шаљива и духовита видео форма.
Милица Милосављевић освојила је Награду за стрип која је подразумевала плакету „Златна кацига“, новчани износ у висини од 100 евра и учешће на master class радионицама у Културном центру Крушевац.
Профилисаност наставног програма школе на професионалној основи, одабир и едукација кандидата резултирали су поменутим наградама и признањима на досадашњим такмичењима. За све потенцијалне кандидате саопштавамо да се пријављивање за полагање пријемног испита у горе наведеним терминима врши слањем писма са именом, презименом и годиштем полазника, на адресу srecnagalerija@gmail.com са назнаком Пријава за пријемни испит за школу стрипа.

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account