logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

ИЛУСТРАЦИЈА У ФИЛМУ

1 (1).jpg

3. АПРИЛ – 5. МАЈ

aутор изложбе: Марија Ристић, историчар уметности и аутор пројекта

Изложба „Илустрација у филму“ показује разнолику заступљеност илустрације у областима играног, анимираног и рекламног филма, тв-спота и плаката.

Репрезентативни радови уметника стилски различитих ликовних израза, Биљане Совиљ, Стевана Алексића, Синише Бановића, Алексе Гајића, Боривоја Грбића, Бранислава Цимеше, Добросава Боба Живковића, Ивана Шаиновића и уметника из „Јерволино студија“ (Синише Лазића, Драгутина Вукелића, Илије Ивковића, Невене Силашки, Анђелке Живковић, Угљеше Радишића) предочиће ефектност и атрактивност илустрације као визуелног комуникатора на пољу филма.

Овогодишња поставка у Галерији СКЦ Нови Београд представља сегмент прошлогодишње која је успешно реализована у Срећној галерији СКЦ-а у периоду од 4. до 14. новембра. Видео презентација и едукативни пратећи програм (трибина и стручна вођења) актуелизовали су место илустрације у оквиру савремене уметности.

Изложба представља наставак пројекта „Теорија илустрације“ који је отпочео изложбом „Storyboard / Сториборд“ у Срећној галерији СКЦ-а пре две године, са циљем да успостави методе истраживања у области савремене илустрације и првог настојања да се успоставе теоријски оквири ове уметничке дисциплине.

Марија Ристић, историчар уметности (аутор пројекта)

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account