logo skc

ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

МУЗИКА ЗА КЛАВИР БЕТОВЕНА И МЕСИЈАНА

mihailo_stojcic_19.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 4. ДЕЦЕМБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

МИХАИЛО СТОЈЧИЋ, КЛАВИР, ВАСИЛИЈЕ БАСАРАБ, КЛАВИР
Василије Басараб свира клавир од шесте године. У класи мр Маје Басараб завршио је основну Музичку школу „Петар II Петровић Његош“ у Бару и средњу Музичку школу за таленте „Андре Навара“ у Подгорици. Тренутно је студент друге године на ФМУ у Београду у класи проф. Наташе Митровић.
Његов огроман таленат доноси значајне резултате од самих почетака, а вртоглави успон нарочито се примећује од тренутка када је уписао први разред средње музичке школе, што доказују многобројне победе и лауреати на међународним такмичењима.
Похађао је бројне мајсторске курсеве код еминентних професора, наступао на реситалима учествовао на концертима у Србији, Црној Гори, Хрватској, Македонији, Италији и Немачкој.
Михаило Стојчић са дванаест година почиње да учи клавир код проф. Драгане Павловић, уз чију помоћ ванредно завршава нижу музичку школу убрзаним напредовањем и у чијој класи завршава средњу Музичку школу „Јосип Славенски“ у Београду као ђак генерације са наградом за најбољи дипломски концерт на одсеку за клавир (2019). По завршетку средње школе, наставља школовање на Факултету музичке уметности у Београду у класи др ум Наташе Митровић, уз чије менторство завршава основне и уписује мастер академске студије. Све ове године активан је како на такмичењима тако и на концертном подијуму као солиста и камерни музичар На мастеркласовима и семинарима учио је од еминентних стручњака ... Године 2022. додељена му је награда Факултета музичке уметности из фонда „Олга Михајловић“ за најталентованијег пијанисту генерације, а 2023. године Катедра за клавир ФМУ предложила га је за студента генерације.

gallery1 gallery1  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account