logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

Милош Стевановић, виолина Вук Божиловић, клавир

vuk_bozilovic_slika_55.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 13. МАРТ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

програм:  Л. В. Бетовен: Соната за клавир и виолину оп. 24, бр. 5 „Пролећна“, Ц. Франк: Соната за клавир и виолину у А-дуру; Е. Исаи: Соната за соло виолину оп. 27, бр. 3 „Балада“

Милош Стевановић рођен је 1997. године и почиње да свира виолину са седам година у М. Ш. „Мокрањац“ у класи проф. Милутина Николића. У трећој години средње школе пребацује се у одељење за музичке таленте М. Ш. „Коста Манојловић“ у класу проф. Санде Драмићанин. Упоредо ради са проф. Иваном Аћимоски-Жикић код које касније наставља студије на Факултету музичке уметности у Београду. Код ње завршава основне и мастер студије.

Наступао је као солиста, камерни музичар и оркестарски свирач у већини сала Београда.

Похађао је више мајсторских курсева, освојио велики број награда на такмичењима и одржао бројне солистичке концерте. Више пута је награђиван као најбољи студент на години.

Од 2020. члан је квартета „4 гудача“ са којима активно свира широм Србије.

Милош има вишегодишње оркестарско искуство.

Од 2018. уписује студије на Musik und Kunst Универзитету у Бечу код легендарног Павела Верникова код кога је и даље на мастер студијама.

У Београду је на докторским студијама код проф. Гордане Матијевић.

Вук Божиловић, српски пијаниста и професор, рођен је 1993. године у Београду. Основно музичко образовање стекао је у музичкој школи „Петар Коњовић“, у класи професорке Милене Матијевић, а од 2008. године ученик је средње Музичке школе „Коста Манојловић“ у Земуну, у класи професорке Ирене Опаров Добриле.

Сарађивао је са реномираним професорима и пијанистима и наступао је у многим салама широм Србије. Вук је члан неколико камерних ансамбала, а често наступа заједно са пијанистом Душаном Гроздановићем у клавирском дуу (VooDoo piano duo) који остварује велике резултате како у Србији тако и у иностранству. Велику захвалност на искуству и пренетом знању Вук приписује маестру Јовану Колунџији са којим често наступа широм земље и региона.

Основне и мастер академске студије завршио је на Факултету музичке уметности у Београду у класи пијанисткиње и професорке Лидије Станковић, а 2020. године је дипломирао и на мастер студијама на College of Chinese and ASEAN Arts  у Кини у класи реномираног руског професора и пијанисте Павела Раикеруса.

Вукова педагошка каријера започела је радом у Музичкој школи „Петар Коњовић“ у којој је и започео своје музичко образовање. Тренутно је студент докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду на катедри за камерну музику, у класи професорке Соње Лончар (ЛП дуо).

gallery1 gallery1  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account