logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

U POTRAZI ZA ANIMOM

c_1100_0_16777215_00_slike_19_02_u_potrazi_za_animom_petar_joncic_1.jpg

SREDA, 6. FEBRUAR U 19.00
FOTO-GRUPA „IZA EKRANA“
izložba fotografija
Ko je današnja žena? Koliko se promenila u odnosu na ženu od pre pola veka?, Foto-grupa „Iza ekrana“ analizira različite aspekte ženskog bića u Srbiji kroz sve periode životnih doba, ali i njenih fizičkih i duhovnih preispitivanja i time pokušava da ponudi odgovor koliko je i da li je žena uspela da postane individualna, jedinstvena, autentična, drugačija. Ako je feministička teorija pokušala da razume prirodu nejednakosti naglašavajući rodnu politiku i odnos moći i seksualnosti, danas su diskrimi-nacija, a posebno patrijarhat, potisnuti upravo sposobnošću žene da se transformiše.
Teza da danas zapravo živimo u svetu u kojem vladaju žene, fotografska grupa „Iza ekrana“ dokazuje u konceptu izložbe na kojoj su sabrane fotografije na kojima su žene bez muškaraca, ali i bez dece. Time se, kroz spoj radova u galeriji dokazuje teza da žena danas može sama, da je neuništiva, žilava i dugovečna. Fotografije obuhvataju sve žanrove, od portreta, do onih koje su urađene na ulici, spontano, ali i onih koje nežniji pol definišu kroz fascinaciju izgledom, imidžom i modnim trendovima.
Foto-grupa„Iza ekrana“ nastala je 2015. godine na inicijativu jednog broja TV novinara, montažera i snimatelja koji se bave fotografijom i istražuju njene mogućnosti u digitalnom dobu. Grupu čine Petar Jončić, Velja Pavlović, Zoran Vujović, Milica Lapčević, Vladimir Tasevski, Igor Vladisavljević i Gavro Dešić.

 U POTRAZI ZA ANIMOM  U POTRAZI ZA ANIMOM  U POTRAZI ZA ANIMOM
 U POTRAZI ZA ANIMOM  U POTRAZI ZA ANIMOM  U POTRAZI ZA ANIMOM

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account