logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

SAŠA MONTILJO: NEVIDLJIVI SVET

Dajbog_2013._ulje_na_platnu_187_x_131_cm.jpg

 

UTORAK, 3. FEBRUAR U 19.00

GALERIJA SKC

izložba slika
„Saša Montiljo istražuje fenomene gledanja unutrašnjim, duhovnim, i spoljnim, fizičkim okom. Njegovo slikarstvo istovremeno je tradicionalno i ispred vremena. Ciljajući ne samo u pravcu srca, već i uma, umetnik postavlja pitanja o odnosu demonskog i božanskog, prirodnog i ljudskog, ljubavi i straha. Njegovo slikarstvo sadržajno je ne samo po tematici već i po idejama, večnoj upitanosti za sudbinu sveta i čoveka. Predstavljajući u likovnom smislu novi svet, Montiljo je pošao od ideje koja ne potiče iz naše umetnosti. U pitanju je „magični realizam”, forma koju su pojedini moderni realisti iskoristili da se udalje od hiperrealističnog. Termin su, međutim, ne znajući na šta se istorijski odnosi, preuzeli i zloupotrebili  slikari čije se delo ne može u tom smislu odrediti. Potiče iz perioda između dva svetska rata i odnosi se na slikarstvo nekolicine majstora koji su nadrealnu atmosferu izrazili krajnje realističkim sredstvima.
Ubrzo se otvorio prostor za nove likovne avanture, Montiljovo slikarstvo se formalno i idejno oslobodilo i posle perioda magičnog realizma u njegovu optiku sve više ulazi vizionarski sadržaj, naglašeni svetlosni, energetski, duhovni, ritmički i skoro muzički kvaliteti.” D. Đorić
Saša Montiljo rođen je 1978. godine u Beogradu. Završio je Grafičku školu, a potom studirao Višu politehničku, odsek dizajn. Član je ULUPUDS-a i ima status slobodnog umetnika.  Izlagao je u zemlji i inostranstvu.

 Saša Montiljo  Saša Montiljo  Saša Montiljo
 Saša Montiljo  Saša Montiljo  Saša Montiljo

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account