logo skc

АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

JELENA BRIČIĆ: TRAGANJE ZA ZVUKOM

c_1100_0_16777215_00_slike_19_03_jelena_bricic_Untitled-2.jpg

DO 12. MARTA

izložba skulptura
Cilj ovog umetničkog projekta je likovnim elementima dočarati zvuk. Dodir je za gluve osobe „čulo sluha“. Želim prikazati da i oni imaju osećaj za sluh. Reč je o igri čula i percepcije. Čulo vida i dodira ukrstila sam sa čulom sluha.
Smatram da priroda kroz čoveka i njegovo umetničko stvaralaštvo govori jezikom „prirode“ koji vidim u geometriji, da je krajnji rezultat uvek vezan za misteriju sveta u kome živimo, a o njemu ništa zasigurno i ne znamo...
Radovima postavljam novi vid izražavanja i komunikacije koja se prvobitno bavi pitanjem iskazivanja svoje svesne, podsvesne, emotivne i drugih karakteristika, generišući jedinstven oblik koji vizuelno komunicira sa publikom, nastojeći da prenesem dileme, ideje i druga razmišljanja. Baveći se različitim likovnim elementima, pristupima kroz tradicionalne tehnike modelovanja, pokušavam da sa osećajem potpune slobode omogućim sebi i drugima drugačije sagledavanje životne energije koju nosimo u sebi, koja se individualno razlikuje, ali koja nas na neki čudan način i spaja.
Potreba koja mi je nametnuta gubitkom sluha jeste to što upotrebljavam znakovni način izražavanja koji primenjujem u svom stvaralaštvu. Usled nemogućnosti da potpuno doživim zvuk - čulom sluha, doživljavali ga nekim drugim čulom, poput sinestezije. Dodirom slušam šta mi govore predmeti oko mene. Dodirom oblika prenosim vibracije koje mi omogućavaju zvuk. Vibracije šalju određene talase preko ruku i na taj način prenose jasnu melodiju. Takvim načinom komunikacije istovremeno pokušavam da objedinim iskustva i percepciju.
Jelena Bričić diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku primenjeno vajarstvo, završila master na istom fakultetu u klasi profesora Gorana Čpajaka. Učesnik je na konkursu za izradu idejnog skulptorskog rešenja za nagradu „Preduzetnik” gde je osvojila nagradu publike, kao i na 5. međunarodnoj izložbi „Kamen u arhitekturi i umetnosti“ gde je osvojila nagradu za najbolji rad za skulpturu u kamenu.

 Jelena Bričić - Traganje za zvukom  Jelena Bričić - Traganje za zvukom  Jelena Bričić - Traganje za zvukom

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account