logo skc

ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.

Jelena Božović: Eho

portfolio_jecka-8.jpg

 

PONEDELJAK, 5. FEBRUAR U 19.00

GALERIJA SKC

izložba  skulptura  
Postavka naziva „Exo”, predstavlja  izložbu skulptura – portreta srpskih i svetskih ličnosti koje su obeležile  umetničku scenu savremenog sveta. Danilo Kiš, Džim Morison,  Dejvid Bovi, Lucijan Frojd, Miroslav-Mika Antić, Mića Popović, Ivo Andrić, neke su od ličnosti navedenog koncepta.
Motiv izložbe  je individualni stav o pojedinim predstavnicima  različitih sfera umetnosti – od književnosti do likovnih disciplina, koji su svojim životnim delom, u manjoj ili većoj meri opaženo ostavili trag na savremene tokove, ne samo u svojim već i u drugim  oblastima kulture.
Portreti su ekspresivno modelovani, naizgled  karikaturalno, sa  nedovršenim partijama, time  akcentujući  da je reč o sećanju i utisku. Široko modelovane materijalne površine imaju svrhu  ne samo da predstave određeni lik, već i njihovu misao i duhovno stanje kao i ta ista apstraktna svojstva koja izazivaju kod drugih ljudi.
Esencijalni  element koncepta jeste čovek, misaono biće, koji je u stanju da posredstvom intelekta  i  apstraktnih formi, utiče na kolektivnu svest i da čak menja istu.
Predstavljeno je 12 skulptura – portreta u prirodnoj veličini, sa  kompozicijom ,,Atelje“ (Mića Popović) Materijali kojima su izvedene skulpture su gips i poliester, kombinovani sa metalom i drvetom.
Jelena Božović Đorđević (1983), završila Školu za dizajn u Beogradu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti (FPU) Univerziteta umetnosti u Beogradu na odseku primenjeno vajarstvo. Doktorand  treće (završne) godine doktorskih akademskih studija na FPU. Saradnik u nastavi na FPU, katedra za primenjeno vajarstvo od 2014-2017. Izlagala na dve samostalne i na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnica likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Dobitnica nekoliko nagrada i autor nekoliko skulptura u prostoru i arhitekturi.

 Jelena Božović: Eho  Jelena Božović: Eho  Jelena Božović: Eho
 Jelena Božović: Eho   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account