logo skc

Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.

IZLOŽBA MOZAIKA I FRESAKA STUDENATA FLU

c_1100_0_16777215_00_slike_22_04_izlozba_mozaika_i_fresaka_studenata_flu_4.jpg

5 - 18. APRIL GALERIJA SKC

Izložba predstavlja deo najuspešnijih mozaika i fresaka nastalih na predmetu zidno slikarstvo u poslednjoj deceniji, kao i deo kolekcije FLU, koja se godinama formira od najboljih ostvarenja sa svih nivoa studiranja, u izboru aktuelnih nastavnika: red. prof. Zorana Graovca, docenta Gorana Jovića i vanr. prof. Snežane Jovčić Olđe. Postavku čine radovi studenata 3. i 4. godine osnovnih studija, kao i 1. godine master studija, u okviru obaveznog i izbornog predmeta. U tematskom smislu predstavljene su teme koje se obrađuju na ovom predmetu, autoportret i motiv životinje, kao i širok raspon tema kojima se studenti bave u okviru svog ličnog interesovanja i razvoja. Mozaici sa temom životinja postavljaju se na spoljašnjem zidu Zoološkog vrta već više od 25 godina, gradeći najveći mozaički mural kod nas, sa više od 500 studentskih mozaika.
Ova izložba, osim što pruža uvid u metodološki, tematski, tehnološki pristup izvođenja nastave na predmetu zidno slikarstvo, nastavak je tradicije fakulteta da promoviše monumentalne tehnike mozaika i freske i da ih integriše u aktuelne tokove likovne umetnosti.
Bogatstvo i različitost rukopisa, širok raspon u likovnom izrazu i tehnološkom pristupu, potvrda su aktivnog i živog procesa nastave usmerenog ka individualnom razvoju studenata. Ono što objedinjuje, a čini prepoznatljivim mozaike studenata FLU, jeste prirodni kamen, kao mozaički materijal, koji, zahvaljujući svojoj strukturi i raskošnom rasponu boja i nijansi, omogućava slikarski pristup tehnici. Izučavanje freske, sa svim tehničko tehnološkim preduslovima, integrisano je u individualni slikarsko poetični razvoj koji se neguje i usavršava u slikarskim klasama, tako da, osim dragocenog stručnog kadra osposobljenog za izvođenje monumentalnih dela u javnim prostorima, imamo veliki broj mladih umetnika koji svoje poetike grade u fresko tehnici.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account