logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

IGOR SIMONOVIĆ

akril_na_drvetu.jpg

 

PONEDELJAK, 31. AVGUST U 19.00 Galerija (TRAJE DO 15. SEPTEMBRA)

GALERIJA SKC

izložba slika
Igor Simonović (Beogradu, 1972)  Diplomirao multimedijalnu režiju 1997. godine  na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Bore Draškovića. Bavio se pozorištem, dokumentarnim filmom, pedagoškim radom i putopisom. Živi i radu u Beogradu.
Od kolektivnog rada na stvaranju filmske i pozorišne umetnosti okreće se indvidualnom stvaralaštvu kada otkriva slikarstvo. Bez formalnog likovnog obrazovanja, ali sa širokim iskustvom u vizuelnim umetnostima, od 2004 godine eksperimentiše tehnikama, formatom i materijalom.
U tom procesu kreće se jedinstveno individualnim putem, bez uzora, inspiracije ili mentora i upravo zbog toga nije se tražio niti našao u savremenim pravcima ili likovnim pokretima.
Njegove iskrivljene figure posrću po nesigurnim linijama horizonta, koračaju po debelim palimpsestima iskustva i traže sigurnost  u grupnim portretima. Lica u licima koja se ponavljaju na platnima ili drvetu koje često koristi, brišu granice između ličnog i kolektivnog te nas podsećaju na svu tragiku individualizma koja je samo  eufemizam za duboko  bolnu usamljenost modernog čoveka. Figure poživotinjenih ljudi teturaju jedne za drugima u pokušaju uspostavljanja autentične bliskosti, ali ostaju gotovo pomirene sa svojim stanjem u nekom bezvremenom, okamenjenom prostoru. Koristeći plastiku, akrilik i slojeve boje koje su padale oko platna u procesu rada, postiže efekat gotovo paklene artificijelnosti ambijenta u kome je svaki pokušaj  prirodnog pokreta ili izraza  onemogućen.  On tako stvara kolektivne portrete koji su svojevrsna kritika postojećeg poretka i njegove antihumane prirode.
Njegova dela deo su kolekcije Muzeja naivne i marginalne umetnosti iz Jagodine. Učestvovao  je u brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

 Igor Simović  Igor Simović  Igor Simović
 Igor Simović   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account