logo skc

Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

Fiona Sinđelić Stefanović: Na početku

c_1100_0_16777215_00_slike_19_04_DODATAK_Galerija_02_morpha.jpg

PONEDELJAK, 15. APRIL U 19.00

Izložba „Na početku“ nije refleksija jednog stvaralaštva, nego nagoveštaj onoga što dolazi. Izložena dela kreirana su sa optimističnom vizijom koja umesto konvencija u dizajnu i produkciji, naglašavaju snagu i značaj individualnosti.
Prezentovana serija radova koji su definisali njen kick off na dizajn sceni, istovremeno predstavljaju jednostavnost, iskrenost i lepotu slobode stvaranja. Radovi su fokusirani na detalj, sa željom da se postigne čista, promišljena i prepoznatljiva forma.
U svetu industrijskog dizajna, stolica je neosporni tron mogućeg dostignuća i uglavnom je kruna dizajnerske karijere. Fiona na startu počinje sa, ni manje ni više, njenim neprikosnovenim veličanstvom: stolicom.
Nagoveštaj onoga što dolazi, novi početak i nedovršeni radovi prenose poruku da počeci nisu duž koja počinje i završava, nemaju svoj zaključak ili kraj, već se neprestano spontano ili namerno obnavljaju, imaju kružnu putanju i teraju na napredak.
Fiona Sinđelić Stefanović (Beograd, 1990) Neposredno nakon završenih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti, Fiona počinje da definiše beogradsku dizajn scenu, inspirisana minimalističkim funkcionalizmom i ikonskom pop-kulturom. Danas, njena dela čine celinu sa zanimljivim prostorima, galerijama, kulturnim centrima i muzejima u Evropi. Godine 2015. 150 primeraka njene stolice Morpha 1.0 izvedeno je za potrebe amfiteatra sakralnog objekta Kabbalah Center u Berlinu. Druga verzija stolice Morpha, 2017. godine našla se kao jedini komad nameštaja u prostoru muzeja za urbanu umetnost URBAN NATION u Berlinu. Član je ULUPUDS-a od 2019. godine.

 Fiona Sinđelić Stefanović - Na početku  Fiona Sinđelić Stefanović - Na početku  Fiona Sinđelić Stefanović - Na početku
 Fiona Sinđelić Stefanović - Na početku  Fiona Sinđelić Stefanović - Na početku  Fiona Sinđelić Stefanović - Na početku
 Fiona Sinđelić Stefanović - Na početku  Fiona Sinđelić Stefanović - Na početku  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account