logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ

Biljana Velinović: Izložba Mase

1_copy_copy.jpg

 

SREDA, 17. JANUAR U 19.00  

GALERIJA SKC

izložba digitalnih printova i video radova
„Imajući u vidu bezmalo nepregledan niz pitanja povezanih sa problematikom  budućnosti knjige u doba digitalne tehnologije i mogućnosti koje digitalna tehnologija pruža u samom pristupu prema narativnim sadržajima, u svom radu istražujem mogućnosti prodora narativa u domen vizuelnog, tj. odnos između literarnog  teksta i vizuelne umetnosti, kao i mogućnost prodora jednog medija u drugi. Polazeći od konkretnog literarnog teksta , dela „Masa i moć“, Elijasa Kanetija , dobitnika Nobelove nagrade za književnost 1981.godine,  izložba  predstavlja vizuelizaciju motiva ovog dela, umetnički video rad, kao formu koja oslikava atmosferu  knjige, ali u isto vreme postoji kao nezavisan umetnički rad.“
Video rad, koji zauzima centralno  mesto na izložbi predstavlja dinamični  kolaž vizuelnih prikaza masovnih društvenih manifestacija i drugih simbola masa, koji kroz geometrizovanu kompoziciju, otkriva strukturu masovnog društvenog ornamenta. Društvena koreografija je površinski izraz delovanja  ideologije u javnom prostoru, kroz pokret kolektivnog tela. Kolektivizam kao društvena realnost ali i kao prirodna pojava, manifestuje se kroz mase, kroz uređeno mnoštvo, koje menja svoj oblik i izraz u različiti društvenim sistemima.
Biljana Velinović (Aleksinac, 1977) diplomirala je zidno slikarstvo na FPU u Beogradu i doktorand je na odseku Višemedijska umetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Izlagala je radove na pet samostalnih i više kolektivnih izložbi. Dobitnik je nagrade ULUS-a za najbolji rad iz oblasti proširenih medija za 2017. godinu. U njenom radu dominiraju društveno istorijske teme, i ujednačen likovni izraz uobličen kroz različite medije. Docent je na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu na predmetu multimedijalna umetnost. Realizovala je brojne projekte iz oblasti primenjenog slikarstva u zemlji i inostranstvu.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account