logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

ANDRIJANA BOGDANOVIĆ-NEŠKOVIĆ: RITAM

novibgd_andrijanab_n_01.jpg

2 – 28. MART

izložba crteža, Vol #2
Na ovoj izložbi su predstavljeni crteži iz drugog toma ciklusa „Ritam“ autentičnog autorskog izraza i krajnje umetničke slobode.
„Ritam kao likovni elemenat u vizuelnim umetnostima, kod mene, u crtežu, označava naizmeničan i pravilan poredak nekih vizuelnih činjenica u prostoru. Ritam može biti prostorno ponavljanje nekog elementa ili organizovane grupe elemenata. Svaki ritam sadrži u sebi prostorni ili vremenski interval, kao kontrastni elemenat jedinici ili celini koja se ponavlja (...) On, sam po sebi (interval) može biti duži ili kraći, jednak ili različito variran a kao prostorni interval, po ritmu, aktivno učestvuje u organizaciji celine (...) sugeriše brzinu razvoja vizuelne teme, njenu monotoniju ili raznolikost.“
Andrijana Bogdanović-Nešković rođena je 1970. godine u Beogradu. Godine 1995. upisuje FLU na Cetinju, Crna Gora. Studije nastavlja na FLU u Beogradu u klasi profesora Zorana Vukovića gde diplomira 2002. godine.
Tokom studija, 2000. godine, dobija stipendiju iz Fonda „Lubarda“. Postaje član ULUS-a od 2008. godine.
Do sada je izlagala na četiri samostalne i deset kolektivnih izložbi u domenu grafike, crteža, slike, video instalacija i performansa, kao i na pojedinim tradicionalnim izložbama kao što su Bijenale jugoslovenske studenske grafike, Oktobarski salon, Prolećna izložba ULUS-a; na festivalima IMAF, Aprilski susreti SKC Beograd, Videomedeja itd. Učestvovala je i na mnogim međunarodnim likovnim kolonijama.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account