logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

Љиљана Ранђић: Вазда дно

c_1100_0_16777215_00_slike_23_05_ljiljana-randjic.jpg

ДО 13. МАЈА ГАЛЕРИЈА СКЦ 

Саму воду, живот који се у њој одвија, покретан и непомичан, дефинишу радови који су постављени тако да креирају замишљено просторно дно велике воде и обликују форму која лагано пулсира и у којој је омогућен тактилан доживљај кретања кроз воду.

Намера изложбе „Вазда дно“ јесте да трансформише ентеријер и да га прилагоди новом, непредвидљивом наративу. У овом случају то је дно воде, не потпуно познатог садржаја и неминовне тајанствености коју  неистражени простори носе у себи. Изложени елементи постављени  су тако да посетиоца увуку у естетску причу несагледиве реалности и структурну контемплацију  иминентног, неочекиваног  ванредног стања живота. Непредвиђене околности у којима живимо већ дуже време обликују нас у другачије особе. Одлазак у водене дубине намењен је гледаоцима спремним да се упусте у нов доживљај и при том открију моћи ликовности и сопственог виђења стварности која је или искривљена, или стварна.

Наставак истраживања непознатих водених дубина и елемената који их описују јесте сукцесиван корак у испитивању дубоких вода након изложби „Крај воде“, „Деконструисана риба“ (2018) и „Унутар воде“ (2020).

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account