logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

Циклус представљања факултета

c_1100_0_16777215_00_slike_23_04_cikulus-predstavljanja-fakulteta.jpg

У жељи да помогне младима у избору будућег занимања, да подсети на важност улагања у знање и усавршавање, Студентски културни центар je већ годинама домаћин факултетима Београдског Универзитета. У оквиру циклуса Представљање факултета биће презентоване све информације о упису, студирању, студентском животу и могућностима након завршених основних, мастер или докторских студија.

ЧЕТВРТАК, 20. АПРИЛ У 18.00

Циклус представљања факултета:

Хемијски факултет Универзитета у Београду

Након класичне презентације факултета, биће одржано предавање „Хемија љубави“ које ће одржати др Милан Николић, ванредни професор на Катедри за биохемију Хемијског факултета.

Хемија је посебна наука и због тога што на молекулском нивоу објашњава готово све природне процесе и појаве. Љубав је једна од њих, извор најјачих стимулуса, емоција и страсти познатих човеку. На овом предавању упознаћемо се са Купидоном и Ромеом љубави, господином енергијом, војницима љубави, молекулима љубавне страсти, витезом љубави и укротитељем лавова. Добро дошли у чаробни свет молекула љубави!

ПОНЕДЕЉАК, 24. АПРИЛ У 18.00

Циклус представљања факултета:

Физички факултет Универзитета у Београду

Класичну презентацију факултета употпуниће др Бећко Касалица, редовни професор на Физичком факултету, предавањем „Спавају ли биљке?“ Биологија нас учи да и биљке, као и животиње имају физиолошке, дневне ритмове (циркадијумски ритмови) усклађене са добом дана, тј. количином светлости којом су изложене. Група научника са Београдског универзитета коју сачињавају физичари, биолози, шумари и хемичари први пут је успела да сними дневне ритмове недеструктивном оптичком методом.

ЧЕТВРТАК, 27. АПРИЛ У 18.00

Циклус представљања факултета:

Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду

Након класичне презентације факултета, доцент др Вук Радмиловић експерт из области инжењерства материјала, са Катедре за графичко инжењерство, oдржаће научно популарно предавање „Сунце као извор електричне енергије“ - о соларним ћелијама као обновљивим изворима енергије и моћној технологији за будућност у светлу климатских промена и енергетске одрживости.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account