logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

VEČE STUDENTSKOG FRANKOFONOG POZORIŠTA

vece_studentskog_frankofonog_pozorista.jpg

 

NEDELJA, 10. MAJ 2015. u 18.00

VELIKA SALA

Studenti Odseka za francuski jezik Filološkog fakulteta Univerziteta u Skoplju i Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu odigraće tokom zajedničke večeri dve pozorišne predstave na francuskom jeziku.
Ulaz je slobodan.
Studentska trupa Les Artcooliques Odseka za romanske jezike Filološkog fakulteta Univerziteta u Skoplju
predstava: Strah i trepet; autor: pozorišni komad adaptiran po romanu Ameli Notomb; režija: Michel Van Loo i trupa; vreme trajanja: 70 minuta
Kada se početkom devedesetih zaposlila u jednoj od vodećih japanskih firmi, Ameli je na sopstvenoj koži iskusila strogu i neprikosnovenu silu autoriteta koja vlada u takvim preduzećima, istovremeno otkrivajući čvrsto ustaljena pravila ponašanja u Zemlji izlazećeg sunca. Kako je, spuštajući se na hijerarhijskoj lestvici, na kraju po kazni završila kao čistačica toaleta, Ameli će nam otkriti kroz niz apsurdno komičnih epizoda.
Trupa Les je-m’en-foutistes Katedre za francuski jezik Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu
predstava: Ujedinjenje dveju Koreja; autor: Žoel Pomera; režija: trupa uz pomoć profesorke Brižit Mladenović; vreme trajanja: 105 minuta
Ujedinjenje dveju Koreja, u vidu mozaika sastavljenog od dvadeset jedinstvenih trenutaka, bavi se kompleksnošću ljubavnih veza. Ljubavnici, prijatelji, bračni parovi, preljubnici, stare priče i prolazne veze, sve to prenosi realističnu sliku onoga sto nas spaja i razdvaja u isto vreme. Bilo da je to stvarnost ili samo utisak, ljubavi nema, postoji samo čežnja za ljubavlju.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account