logo skc

JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.

(R)EVOLVE

c_1100_0_16777215_00_slike_18_04_revolve_6.jpg

 

ČETVRTAK, 26. APRIL

VELIKA SALA

INSTITUT ZA UMETNIČKU IGRU
Institut za umetničku igru će predstaviti projekat
(R)evolve koji je osmišljen tako da pred Svetski dan igre koji se tradicionalno obeležava 29. aprila, predstavi savremena istraživanja mladih umetnika u oblasti umetničke igre.
Osnovna ideja ovog projekta je da studente umetničke igre pokrene na razmišljanje da daju odgovor na postavljeno pitanje „Šta je revolucija danas?“, prvenstveno u umetnosti, jer su u okviru nastavnog procesa na Institutu za umetničku igru imali priliku da kroz mnogobrojne pristupe razmatraju ideju revolucije i da je kroz različite medije i predstave.
Pojam revolucije je razmatran na predmetima: savremena igra, koreografija, sinergije i transformacije, performans i instalacije, režija, konceptualna umetnost i fotografija, tako da će ovi radovi biti prikazani u formi  koreografije, video koreografije, video radova, performansa, instalacija, fotografija i plakata. Kako i sama revolucija uvek podrazumeva stvaranje nečeg novog, autentičnog, drugačijeg i neponovljivog, to stvaranje u sebi objedinjuje prethodno iskustvo, teorijsko i praktično, tako da se stvaranje novog omogućuje kroz formulaciju već proživljenog i naučenog. Samim tim i radovi koje su studenti osmišljavali nose u sebi dobar potencijal za formulisanje kako sopstvenih umetničkih praksi i pristupa, tako i pomeranja u umetničkoj igri uopšte. U okviru programa će se predstaviti studenti svih godina Instituta za umetničku igru, osnovnih i master studija.

U 16.00  VELIKA SALA / RADIONICA NIKE JANKOVIĆ (Hrvatska), gostujućeg profesora  Instituta zaumetničku igru. Radionica će biti otvorena za sve zainteresovane koji se bave istraživanjima u oblasti savremene igre i koreografije.

U 19.00 SVI PROSTORI / KOREOGRAFIJE STUDENATA INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account