logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

OBRT(I)

c_1100_0_16777215_00_slike_20_09_IMG_2079.jpg

UTORAK, 22. SEPTEMBAR U 20.00

Umetnički performans
Autor performansa: Đurđija Jelenković
Trajanje oko 50 minuta
Bez stolica / publika stoji

Đurđija Jelenković diplomirani je audio-vizuelni umetnik na Institutu za umetničku igru u Beogradu na smeru koreografija. Stručni je saradnik u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u oblasti koreografije i umetničke igre od januara 2017. Osnovne i master studije završila je na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer primenjena fizika i informatika. Interdisciplinarnost u njenim radovima doprinosi da autorski realizuje jedinstvene performanse. Učesnik je ranijih SPOT festivala, a ove godine umetnički performans „Obrt(i)“ provokativno pomera granice savremenog izraza.

Projekat Teatra Mimart „MIM-ART-SPOT“, čiji je koordinator Lidija Antonović, zasnovan je na festivalu autoperformansa SPOT koji postoji od 2004. godine, a u Studentskom kulturnom centru u Beogradu do sada je održan pet puta.
Osim izvođenja umetničkih performansa, ovaj projekat uključuje istraživanje za formiranje platforme aktivnih umetnika performansa kao doprinos vidljivosti art performera Srbije. Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.
Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom, festival art performansa odigrava se u eksterijeru i to ne istog dana. Do sada je na festivalu izvedeno pet performansa u Beogradu i u Srbiji.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account