logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

JA - LUTKA

c_1100_0_16777215_00_slike_21_08-09_marina-bukvicki_1_1.jpg

PETAK, 17. SEPTEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

MARINA BUKVIČKI:  JA - LUTKA / I - A DOLL
performans; doktorski rad
Projekat Ja - lutka / I - a doll je doktorski umetnički rad Marine Bukvički nastao na Institutu za umetničku igru, na doktorskim studijama Umetnička igra i performans.
Projekat predstavlja omaž našoj istaknutoj naučnici Milevi Marić Ajnštajn baveći se njenim životom iz jedne sasvim drugačije vizure. Osmišljen je tako da se ostvaruje kroz višemedijsku komunikaciju (audio, video, film i performans), te se iz tog razloga sastoji iz dva dela koja se izvode sinhrono (film od 90 min. i performans u kome umetnica tokom izvođenja pravi vizuelne zapise na slikarskim platnima postavljenim u prostoru). Ovo nije samo priča o Milevi Marić, ženi koja je nepravedno ostala u senci svoga muža i društva u kome je živela, već je to priča o svim ženama koje su na bilo koji način prošle ili upravo žive sudbinu sličnu njenoj.
Ja - lutka / I - a doll je priča o ljubavi i izdaji, o tome šta smo sve u stanju da žrtvujemo samo da bismo bili prihvaćeni. Takođe, ona postavlja pitanje koje je ujedno bilo i motiv za realizaciju ovog projekta, a glasi: Koliko košta ljubav?
autor: Marina Bukvički; izvođači: Marina Bukvički i Ivan Nikolić; kompozitor: Ivica Stjepanović; audio: Ivan Nikolić (Ajnštajn 1) i Stanoje Matić (Ajnštajn 2); fotografija i video: Zoran Milojević; kostim: Marina Bukvički i Snežana Pešić Rajić
Marina Bukvički rođena je u Beogradu, diplomirala je glumu na Cetinju 1999. godine. Magistrirala je na FDU u Beogradu 2009. godine na teatrologiji u oblasti Mejerholjdove biomehanike. Profesor je scenskog pokreta na predmetu gluma. Član je CID-a (The International Dance Council). Zvanični član World Mime Organisation (WMO). Sa svojim studentima je 2019. godine održala prezentaciju svoga rada u oblasti biomehanike u SKC-u.
Od 1995. godine igrala je na svim značajnim scenama bivše Jugoslavije kao i u inostranstvu, a takođe je bila učesnik i na mnogobrojnim značajnim pozorišnim festivalima. Do danas je odigrala brojne pozorišne predstave od kojih se izdvajaju (J. Reza: „Umetnost“, Haruki Murakami: „Kad padne noć“, „Oktagon“ teatar pokreta MiMart, Ljudmila Razumovska: „Draga Jelena Sergejevna“. Igrala je u nekoliko domaćih i stranih filmova: „Ljubavni slučaj službenice PTT-a“, prvi srpski rimejk istoimenog filma Dušana Makavejeva, „Brijanje“ Petra Mitrovića, „Priča o Milošu Brankoviću“, „Crvena Zora“, „Pogled sa Ajfelovog tornja“, „Grof Montenegro“, „YU“, „Spasitelj“, „Oriđinali“, tv seriji „Urgentni centar“, radio-drami D. Vuksanović Orbovi, „Male duše“, kao i u nekoliko značajnih komercijalnih projekata. Autor je knjige „Biomehanika u savremenom tetaru“ koja je u pripremi za štampu, a namenjena je studentima glume, studentima savremene igre, performerima, pedagozima kao i svima onima koje interesuje scenska umetnost.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account