logo skc

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ДИЗАЈН СЕКЦИЈЕ УЛУПУДС-А
ПЕТАК, 19. ЈАНУАР У 19.00
ТИБЕРИУ БЕКА
1 - 19. ФЕБРУАР
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
Биће презентоване све информације о упису, студирању, студентском животу и могућностима након завршених основних, мастер или докторских студија

DESANKA

c_1100_0_16777215_00_slike_21_10_desanka_img_2651.jpg

ČETVRTAK, 21. OKTOBAR U 19.00 VELIKA SALA

pozorišna predstava

tekst: Rastko Jevtović

gostovanje - POZORIŠTE RAZNIH

Predstava „Desanka“ jeste prvi ostvareni dramski projekat „Pozorišta raznih“ koje je 2020. nastalo kao odgovor na najveću krizu dramske umetnosti usled mera globalne pandemije, kao vid produžavanja tradicije „Pozorišta pod  razno“, koje je od 1977. do 1981. godine delovalo u SKC-u.

No, za razliku od „Pozorišta pod razno“, čiji su ansambl činili profesionalni dramski umetnici, „Pozorište raznih“ tvore, uz profesionalne, i amaterski, alternativni umetnici, te studenti i đaci.

Dramski tekst „Desanka“ predstavlja nam intimnu biografiju velike pesnikinje koja je 26 godina radila kao profesor srpskog jezika u Prvoj ženskoj realnoj gimnaziji gde se svakodnevno susretala sa Magom Magazinović i drugim velikankama našeg društva. No, u tekstu se prikazuje i njen intimni odnos sa Simom Pandurovićem, koji joj je predavao nemački u Valjevskoj gimnaziji, sa Isidorom Sekulić i Brankom Ćopićem. Takođe su ispričane neke intimne priče iz Desankinog života, na primer, epizoda iz njenog pariskog života, gde je živela godinu dana, dobivši stipendiju francuske vlade.

Glavnu ulogu u „Desanki“ igra mlada profesionalna glumica Danica Petrović. U drugim ulogama su Vladimir Cvejić, Rastko Jevtović, plesna umetnica Milica Petković, te niz drugih mladih stvaralaca.

 Desanka  Desanka  Desanka
 Desanka   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account