logo skc

АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

ALGORITAM SNA

ALGORITAM SNA

UTORAK, 10. SEPTEMBAR U 20.00 VELIKA SALA

Algoritam je kreativan postupak koji je star koliko i civilizacija. Algoritam i san nemaju isti postupak, ali se analiza i algoritma i snova sprovodi apstraktno, što se dovodi u vezu sa imaginacijom istraživanja.
„Algoritam sna” je premijerno izveden 5. juna ove godine na Velikoj sceni SKC-a, a povodom jubileja 35 godina rada Teatra Mimart, na mestu gde je 1984. godine nastao Teatar Mimart, kada je svečano zatvorio manifestaciju „Algoritam 35“. Projekat su podržali Ministarstvo za kulturu i informisanje i SKC.
Predstava problematizuje odnos savremenog stvaraoca u odnosu na san kroz prošlo, sadašnje i buduće vreme. Algoritmi, šifre, kodovi jesu ključevi za rešenja, što je bila inspiracija da postavljamo pitanja o mogućnostima: opstanka planete i savremene umetnosti, o životu i ljubavi, o snovima i sanjarenjima. Algoritam koristi jezik pseudokoda, a mi tragamo za novim kodovima komunikacije u pozorištu.
Promenljivost je svojstvo algoritma, tako ova predstava nikada nije ista, već se razvija i širi svojim izvođenjem pred publikom.
koncept i koreorežija: Nela Antonović; kostim: Anđelija Marković; asistent kostimografa: Miloš Janjić; video art i dizajn scene: Lidija Antonović; dizajn zvuka i izbor muzike ranijih radova Mimarta: Teodora Sarić; odlomak iz „Medeje“ govori: Katarina Orlandić; akteri: Vladimir Čubrilo, Đurđija Jelenković, Marko Nektan, Nataša Milojević, Lidija Antonović i Miloš Janjić; producent Teatra Mimart: Ivana Vraneš

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account