logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

НЕМОЈ ДА МИ ПОМАЖЕШ

20231031_133916d_19.jpg

ЧЕТВРТАК, 1. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
НЕМОЈ ДА МИ ПОМАЖЕШ
Don’t help me
представа савременог плеса
Представа/перформанс „Немој да ми помажеш“ је мултидисциплинарни сценски рад базиран на ауторском, савременом звучном дизајну композиторке Катарине Ранковић која је истовремено и извођач и у савременом плесном изразу као визуелној компоненти овог рада, и на коришћењу елемената иновативних технологија и сугестија вештачке интелигенције (АИ), која се у овом делу појављује као „сарадник“.
Овај рад бави се комуникацијом, интеракцијом и утицајем вештачке интелигенције на човека и органски свет у целини. Концепт је креиран на основу „сарадње“ са АИ, која се у овом раду појављује као кокреатор, сценски, драматуршки и визуелни сарадник, дајући своја виђења и дефинисања позоришне уметности, али и тематике којом се бавимо, из своје алгоритамске перспективе.
Тема којом се бавимо је сусрет/утицај између органске и неорганске интелигенције и запитаност какав је квалитет тог сусрета и какав је дугорочни утицај на наш свет и на човека.
Шта добијамо, а шта губимо у том сусрету?
Из мноштва питања која смо поставили у комуникацији са АИ, креиран је сценски приказ којим желимо да гледаоца поведемо у погранично подручје где се сусрећу две реалности и наведемо на запитаност, промишљање и спремност/неспремност да се суочи са процесом трансформације у којем управо учествујемо, били тога свесни или не.
„Како нешто чему недостаје субјективна свест и способност да истински доживи свет, може/сме управљати тим истим светом?
Управљање светом је сложен и вишеструки задатак који укључује не само субјективна искуства већ и објективну анализу, доношење одлука и решавање проблема. Иако вештачкој интелигенцији недостаје способност да истински доживи свет, она и даље може бити драгоцена за помоћ у одређеним аспектима управљања.
Међутим, важно је напоменути да је крајња одговорност за доношење одлука и управљање и даље на ЉУДИМА.“ / АИ /
Ауторски тим: Светлана Ђуровић - драматургија, кореографија; Катарина Ранковић- оригинална музика, извођење; Ана Обрадовић - играч, кореографија; Ида Игњатовић - косим; Ана Несимовски - сценографија; Дејан Остојић - камера; Лидија Антоновић- фотографија
Андријана Томић - дизајн; АИ – концепт

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account