logo skc

Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

VEČE MOCARTOVIH SONATA

PONEDELJAK, 21. nov. u 20.00

VELIKA SALA

Sonate za violinu I klavir - Wolfgang Amadeus Mozart
Emina Smolović - violina
Milica Lawrence - klavir
Emina Smolović završila je studije violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Dejana Mihailovića, a magistrirala violinu je na FMU u Beogradu, u klasi prof. Jasne Maksimović. Završila je specijalističke studije iz predmeta Metodika nastave gudačkih instrumenata u klasi prof. Dejana Mihailovića, kao i specijalističke studije iz Kamerne muzike u klasi prof. Olivere Đurđević. Sada u toku  doktorskih studija iz Muzičke pedagogije – Metodike, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, kao i doktorskih studija Violine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Kao solista i kao član razlčitih ansambala imala je niz koncerata u zemlji i inostranstvu (Francuskoj, Italiji, Egiptu, Izraelu, Turskoj, Japanu...). Kao solista, svirala je sa SO RTS-a, sa Sarajevskom filharmonijom i sa Umetničkim ansamblom „Stanislav Binički“. Svirala je u velikom broju kamernih ansambala, od dua do kamernog orkestra. Bila je predstavnik MO Srbije u „Mediteranskom orkestru mladih“. Svirala je u Novosadskoj filharmoniji, SO RTS-a, orkestru Doma vojske SCG, Sarajevskoj filharmoniji.
Radila je u MŠ „Kosta Manojlović“ u Zemunu kao profesor violine, kamerne muzike, čitanja s lista i sa orkestrom učenika škole, a potom u SO RTS-a. Od decembra 2002. godine radi na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu u zvanju redovnog profesora iz predmeta Metodika nastave gudačkih instrumenata. Od  2005. do 2008. godine, bila  je  prodekan za umetnički rad.
Udžbenik  Metodika početne nastave violine  ( izdavač Akademija lepih umetnosti) objavila je 2008. godine, a 2012. Principi i razvoj metodike nastave violine u Rusiji (izdavač Muzička akademija Istočno Sarajevo).

BIOGRAFIJA

Milica Lawrence na FMU u Beogradu završila je studije klavira u klasi profesorke Marije Đukić, a studije čembala u klasi profesorke Zorice Ćetković .
Specijalističke studije iz kamerne muzike završila je u klasi profesora Uroša Pešića na istom fakultetu. Trenutno na FMU u Beogradu završava doktorske studije iz kamerne muzike pod mentorstvom doktora umetnosti docenta Dejana Subotića.
Pohađala je brojne master - kurseve za klavir i čembalo kod afirmisanih domaćih i stranih umetnika kao što su Sergej Dorenjski, Jegor Čugajev, Pavel Nersesjan, Iget Drajfuz, Egon Mihajlović, Olivera Đurđević, Jurij Kot, Marija Lujza Baldasari....
Za solo izvođenja i u okviru kamernih sastava osvojila je veći broj nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu .
Održala je veliki broj solističkih i koncerata kamerne muzike u zemlji i inostranstvu (Italija, Švajcarska, Grčka, Mađarska, Crna Gora, Makedonija, Libija... ). Njen solistički koncert u italijanskom kulturnom centru u Tripoliju ostaće zabeležen kao prvi koncert srpskog pijaniste na tlu Afrike .
Učestvovala je na tribinama moderne umetničke muzike i na manifestacijama kao što su BEMUS , OKTOH , „Čelo fest" , „Basomanija" ...
Na preko pedeset koncerata učestvovala je kao član u orkestru FMU u Beogradu i kao gostujući član Beogradske filharmonije , Schlesinger orkestar, beogradskog gudačkog orkestra "Dušan Skovran", kamernog orkestra "Mokranjac" , Zemunskog kamernog orkestra. Pri tom je sarađivala sa imenima kao što su Sreten Krstić, Uroš Lajovic, Dmitrij i Aleksandar Sitkovecki, Čarls Zahari Bornhštajn, Miloš Petrović... Solistički je nastupala sa kamernim orkestrom "Mokranjac".
Snimala je za radio i televiziju.
Na sam međunarodnom takmičenju "Beogradski pobednik 2005" za stvaralačko učešće i pomoć mladim izvođačima dodeljena joj je zahvalnica Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji i Crnoj Gori, "Ruski dom u Beogradu".
Radi kao samostalni umetnički saradnik na Odseku za gudače na Filološko - umetničkom fakultetu u Kragujevcu i sa studentima i kolegama ostvaruje veliki broj koncerata. Uporedo sa ovim radom održava i svoju solističku karijeru.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account