logo skc

ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ
РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ
АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

Sećanje na Mališu

c_350_300_16777215_00_slike_19_12_secanje-na-malisu_vojin_malisa_draskoci_foto_zelimir_gvojic_el_gvojos.jpg

SREDA, 18. DECEMBAR U 20.00 VELIKA SALA

Koncertno veče
Sećanje na Mališu
Koncertno veče „Sećanje na Mališu“ tradicionalno organizuje World Music asocijacija Srbije u okviru dodele nagrade „Vojin Mališa Draškoci“. Nagrada je ustanovljena 2013. godine sa ciljem da podstiče, razvija i popularizuje poližanr world music u Srbiji, odnosno muzičko stvaralaštvo i umetnike koji marljivo i u svakom pogledu uzorno stvaraju nadahnuti tradicionalnom muzikom, kao i da oživljava sećanje na profesora, kompozitora i kontrabasistu Vojina Mališu Draškocija (Beograd, 1945-2000).
Ovoga puta, laureat je Đorđe Stijepović, kontrabasista i kompozitor iz Beograda koji od 2004. godine živi u SAD-u. Od beogradskih rokenrol početaka, world music sastava, preko klasičnog i džez obrazovanja, do saradnji sa muzičkim legendama poput Lemija i Tomija Emanuela, te statusa najboljeg svetskog slep kontrabasiste, njegov muzički put i karijera ne mogu se svrstati ni u jedan prepoznatljivi kalup. Ovoga puta, predstaviće se sa svojim beogradskim kolegama Aleksandrom Sedlarom, Vasilom Hadžimanovim i Peđom Milutinovićem.
Koncertno veče svojim nastupom otvoriće „Pjevačka družina“ Svetlane Spajić koja je nastala 2009. godine u Beogradu i već od samog osnivanja gradi svetsku reputaciju. Sadašnje članice tog vokalnog sastava su Jovana Lukić, Suzana Đorđević, Marija Meršnik, Tijana Stanković i Ana Mratinković, pod vođstvom Svetlane Spajić. Grupa redovno nastupa kako na narodnim saborima u Kninskoj krajini, Slavoniji, Bosanskoj krajini, tako i na festivalima širom sveta - do sada je „Pjevačka družina“ nastupala na četiri kontinenta. Svetlana Spajić je sa svojim koleginicama učestvovala u predstavi „Život i smrt Marine Abramović“ američkog reditelja Roberta Vilsona.

 Sećanje na Mališu  Sećanje na Mališu  Sećanje na Mališu

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account