Dennis Krasnokutsky, viola, violina, SAD Maja Rajković, klavir, Srbija program:..." />

logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

RAJKOVIC - KRASNOKUTSKY DUO

rajkovic.jpg

PONEDELJAK, 18. APRIL U 20.00

VELIKA SALA

<span class="CyrLatIgnore">Dennis Krasnokutsky</span>, viola, violina, SAD
Maja Rajković, klavir, Srbija
program: <span class="CyrLatIgnore">Christopher Palestrant, Dmitri Shostakovich, Heinrich Ignaz Franz Biber, Svetislav Božić, Sulkhan Tzintzadze, Sachidao Horumi</span>
Maja Rajković osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u klasi Radmile Živković i Miroslave - Lili Petrović. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Konstantina Boginoa. ZavršiIa je Školu za visoko muzičko usavršavnje u Portogruaru (Italija) kod istog profesora, gde se usavršvavla u oblasti klavira i kamerne muzike. Magistrirala je u klasi Dušana Trbojevića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde radi kao redovni profesor na katedri za klavir. Prvi klavirski resital održala je u svojoj četrnaestoj godini, a tokom školovanja osvojila je niz značajnih nagrada za klavir i kamernu muziku.
Denis Krasnokutski započeo je svoje muzičko školovanje u Rusiji, a zatim nastavio u SAD-u, gde je diplomirao na renomiranom <span class="CyrLatIgnore">Rutgers University, Mason Gross School of the Arts (The State University of New Jersey)</span> i stekao diplomu doktora muzičkih umetnosti.
Nastupao je širom severne i južne Amerike, kao i u internacionalnim okvirima. Njegovo sviranje kritičari ocenjuju kao „...sviranje sa pasioniranošću i intenzitetom...“ (<span class="CyrLatIgnore">New York Times</span>). Pored viole, Krasnokutski svira i violinu i bavi se dirigovanjem, kao i istraživanjima i predavanjima iz oblasti teorije i istorije muzike.

 

 

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account