logo skc

Марија Крстевски: Ламент
ДО 16. ЈУНА ГАЛЕРИЈА СКЦ НБГД
Изложба радова студената одсека Примењено вајарство ФПУ у Београду
СРЕДА, 14. ЈУН У 19.00 ГАЛЕРИЈА СКЦ
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
Концерт камерних ансамбала ФМУ
ПОНЕДЕЉАК, 19. ЈУН У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

RAJKOVIC - KRASNOKUTSKY DUO

rajkovic.jpg

 

PONEDELJAK, 18. APRIL U 20.00

VELIKA SALA

Dennis Krasnokutsky, viola, violina, SAD
Maja Rajković, klavir, Srbija
program: Christopher Palestrant,  Dmitri Shostakovich, Heinrich Ignaz Franz Biber, Svetislav Božić, Sulkhan Tzintzadze, Sachidao Horumi
Maja Rajković osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u klasi Radmile Živković i Miroslave - Lili Petrović. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Konstantina Boginoa. ZavršiIa je Školu za visoko muzičko usavršavnje u Portogruaru (Italija) kod istog profesora, gde se usavršvavla u oblasti klavira i kamerne muzike. Magistrirala je u klasi Dušana Trbojevića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde radi kao redovni profesor  na katedri za klavir. Prvi klavirski resital održala je u svojoj četrnaestoj godini, a tokom školovanja osvojila je niz značajnih nagrada za klavir i kamernu muziku.
Denis Krasnokutski započeo je svoje muzičko školovanje u Rusiji, a zatim nastavio u SAD-u, gde je diplomirao na  renomiranom Rutgers University, Mason Gross School of the Arts (The State University of  New Jersey) i stekao diplomu doktora muzičkih umetnosti.
Nastupao je širom severne i južne Amerike, kao i u internacionalnim okvirima. Njegovo sviranje kritičari ocenjuju kao „...sviranje sa pasioniranošću i intenzitetom...“ (New York Times). Pored viole, Krasnokutski svira i violinu i bavi se dirigovanjem, kao i istraživanjima i predavanjima iz oblasti teorije i istorije muzike.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account