logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)

R A M E M

R A M E M

 

SUBOTA, 21. MART 2015. u 20.00

VELIKA SALA

učestvuju: Ross Aftel, udaraljke i Felix kvartet: Emilija Kortus, violina; Ena Petković, violina; Miloš Rakić, viola i Mladen Arsenović, violončelo
Projekat RAMEM je internacionalni muzički projekat koji čine gudački kvartet „Felix Art“ i američki perkusionista Ross Aftel. Cilj ovog projekta je doprinos razvoju savremene muzike na srpskoj muzičkoj sceni i kulturološke saradnje muzičara iz Srbije i Amerike. Program čine dela tri američka kompozitora savremene muzike: Jenny Becka, Matthewa Barbeea i Davida Rappeneckera i srpskih kompozitora i izvođača Anje Popović i Miloša Rakića napisana za RAMEM kvintet. Projekat podržava prof. Srđan Palačković kao i Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu.
Ross Aftel je u dosadašnjoj karijeri već ostvario zapažene uspehe, a jedan od najvećih uspeha u njegovoj dosadašnjoj karijeri jeste severnoamerička premijera poslednje napisanog dela „Strahlen“, čuvenog svetskog kompozitora moderne muzike Karlheinza Stockhausena za vibrafon i elektroniku. Pored solističke karijere bavi se i pedagoškim radom. Od 2010. godine ima ostvarenu saradnju sa profesorom Srđanom Palačkovićam. 2014. godine u februaru je solistički nastupio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, što je podstaklo pokretanje inicijative RAMEM.

 Felix  Felix  Felix
Gudački kvartet „Felix Art“ nastao je 2010. godine sa idejom studenata Muzičke akademije da, pored aktivnosti na fakultetu, svoj muzički repertoar obogate autorskim delima, aranžiranjem filmske muzike, tango i popularne muzike. Inspirisani klasičnim formama i popularnom kulturom, stvaraju jedinstveni sklad u muzičkom izrazu. Vođeni entuzijazmom i kreativnošću, pored dela klasične muzike izvode i prepoznatljivu muziku različitih žanrova.

Koncert jeostvaren u saradnji sa Ambasadom SAD u Beogradu.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account