logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

OGNjEN GRČAK, gitara

c_1100_0_16777215_00_slike_18_05_7.05.jpg

PONEDELJAK 7. MAJ U 20.00

VELIKA SALA

SOLISTIČKI KONCERT

program: Silvius Leopold Weiss: Tombeau, Allemande (Suite wd23) Courante Presto; Johann Kaspar Mertz: Elegie Napoleon Coste: Le Turnoir op. 15

Ognjen Grčak (1978) je poreklom iz Negotina gde završava srednju muzičku školu i gimnaziju. Gitaru završava u Školi „Josip Slavenski” u klasi Uroša Dojčinovića učeći takođe sa prof. Aleksandrom Hadži-Đorđevićem. Potom upisuje studije na Višoj školi u Nišu u klasi Vesne Petković. Nakon završene više škole nastavlja studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića. Postdiplomske studije upisuje na Indiana State University (Bloomington, Indiana, USA)) gde radi sa istaknutim profesorima (Ernesto Bitteti, Nuccio D’Angelo, Nigel North). U sklopu studiranja predavao je gitaru na istom univerzitetu. Završava i dobija Performer diplomu.

Trenutno radi kao profesor gitare u srednjoj Muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu. Dobitnik je prve nagrade na međunarodnom Gitar-art festivalu u Beogradu 2001. god. Nastupao je širom Srbije, kao solista, u duu sa svojim profesorom Srđanom Tošićem i u okviru trija gitara Amicuskoga pored njega čine Slobodan Milivojević i Miloš Janjić. Doktorske studije upisuje 2017. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account