logo skc

ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

NOVI MUZIČKI POKRETI

ČETVRTAK, 8. NOVEMBAR U 20.00 velika sala

(savremeni tokovi srpske muzike u izvođenjima Trija Pokret)

Madlen Stokić Vasiljević, violina, Miloš Nikolić, klarinet i kaval, Maja Mihić, klavir
Trio Pokret je za osam godina svog postojanja prepoznat u srpskoj muzičkoj javnosti i stručnoj kritici kao jedan od vodećih ansambala specijalizovan za izvođenje savremene muzike domaćih autora. Za muzički ansambl u sastavu violina, klarinet i klavir, neuobičajen u kombinaciji instrumenata u svetskoj, kao i u domaćoj literaturi, nije napisano mnogo kompozicija.
Program projekta „Srpska muzika u pokretu“ (savremeni tokovi srpske muzike u izvođenjima Trija Pokret) predstavlja svu raznolikost umetničkih izraza savremenih autora u originalnoj interpretaciji. Posebnost koncerta biće i u novom, interdisciplinarnom pristupu i menjanju tradicionalnog odnosa publika-izvođač-autor, kroz približavanje kompozitorovih ideja publici čitanjem tekstova autora o svojim kompozicijama. Na taj način publika mnogo dublje i ličnije doživljava slušano delo i uvodi se u tajnu muzike.
program: Svetislav Božić Toplički trio za violinu, klarinet i klavir,
Svetlana Savić Tempo variabile – za violinu, klarinet i klavir, Tatjana Milošević Time of Light – za violinu, klarinet i klavir, Aleksandar Damnjanović Anastasima za violinu, klarinet i klavir, Dragana Jovanović Istočna strana srca – za klarinet, kaval, violinu i klavir, Srđan Hofman Kroz kutije zvuka (2015)

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account