logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

Nevena Đorđević, udaraljke

c_1100_0_16777215_00_slike_21_05_nevena_djordjevic.jpg

PONEDELJAK, 31. MAJ U 19.00 VELIKA SALA

klasa: Srđan Palačković
Nevena Đorđević rođena je 1994. godine u Beogradu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekla u MŠ „Stanković“ na odseku za klavir u klasi prof. Maje Radosavljević, kao i u MŠ „Vatroslav Lisinski“ na odseku za udaraljke u klasi prof. Miše Jovanovića. Fakultet muzičke umetnosti, osnovne akademske studije na odseku za udaračke instrumente upisuje 2015. godine u Beogradu, u klasi profesora Miroslava Karlovića i Srđana Palačkovića, a završava ih 2019. godine, nakon čega odmah nastavlja master akademske studije.
Dobitnik je prve nagrade 2016. i 2017. godine na međunarodnom takmičenju udaračkih instrumenata „Petar Konjović“ u Beogradu. Pohađala je seminare kamerne i orkestarske muzike u Danskoj i Hrvatskoj gde je radila sa istaknutim umetnicima kao što su Momoko Kamiya, Garrett Mendelow, Henrik Larsen i Jean-Luc Rimmey-Meille. Od februara 2019. godine radi kao profesor udaraljki u MŠ „Vatroslav Lisinski“ u Beogradu.
Čest je saradnik u Crnogorskom simfonijskom orkestru, Simfonijskom orkestru RTS-a, orkestrima Beogradske filharmonije i Narodnog pozorišta, uključujući i učešće u Salcburgškoj filharmoniji, kao i u brojnim kamernim ansamblima. Učestvovala je i na mnogim muzičkim festivalima (Bemus, Nomus, Međunarodna tribina kompozitora) premijerno izvodeći dela savremenih autora muzike, kao i obrade i transkripcije za udaraljke.
* Zbog ograničenog broja posetilaca ulaz je moguć samo uz rezervaciju

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account