logo skc

РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ
ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ
АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

NADA KOLUNDŽIJA: MOJA MALA KONCERTNA ANTOLOGIJA / V DEO Džon Kejdž i Dejvid Leng

c_350_300_16777215_00_images_stories_0-2016_12_nada_kolundzija1.jpg

 

ČETVRTAK, 22. DECEMBAR U 20.00

VELIKA SALA

Pijanistkinja Nada Kolundžija je 2014. godine osmislila je i realizovala 3 koncerta pod nazivom Moja mala koncertna antologija koja će uskoro izaći kao štampano izdanje od 3 kompakt diska i obimnog pratećeg kataloga. Gotovo sva dela beogradska poublika je čula prvi put. U decembru sledi nastavak, IV i V deo.

Na programu V dela su solističke i kamerne kompozicije za klavir, glas, čelo, tom-tomove, bubnjeve, gramofon, zvečke, električno zvonce, elektičnu gitaru, konzerve, gongove i električne orgulje. Izvođači su: Nada Kolundžija, Katarina Jovanović, Nemanja Stanković, Pavle Popov, Katarina Radovanović Jeremić, Aleksandar Radulović, Ivan Marjanović, Marko Perić i gost Di Džej - Aka Mipi.

Koncert je posvećen dvojici kompozitora: uvek aktuelnom Džonu Kejdžu, koji je sa svojim umetničkim opusom imao oslobađajuću snagu za naredne generacije, izvođenog kod nas, ali nikada dovoljno i Dejvidu Lengu, koga poznajemo kao tvorca muzike za filmove Paola Sorentija – La Grande Bellezza i Youth. Leng je jedan je od osnivača festivala Bang on a Can koji je posvećen stvaranju nove muzike i koji je izgradio svet u kome moćne muzičke ideje teku slobodno preko raznih žanrova i granica i privlače publiku svojom originalnošću i integritetom. Nagrađen je Pulicerevom i brojnim drugim nagradama u SAD i drugim zemljama i jedan je od najizvođenijih američkih kompozitora.

Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda. Ulaz je slobodan.

Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda. Ulaz je slobodan.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account