logo skc

ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

Mirko Jorgović, pijanista i kompozitor - retrospektiva 1985 - 2015.

mirko_jorgovic.jpg

 

PETAK, 20. NOVEMBAR 2015. u 20.00

VELIKA SALA

učestvuju: Anđela Saramandić, sopran; Mirjana Begenišić, sopran; Aleksandra Dotlić; violina, Ana Kovačević, klavir/sintisajzer: Bratislav Đurić, flauta; Andreja Grujić, engleski rog i Mirko Jorgović, klavir/sintisajzer
Mirko Jorgović završio je klavirski i teorijski odsek u Muzičkoj skoli „Mokranjac“ u Beogradu 1985. godine, zatim je diplomirao klavir na FMU Beograd u klasi prof. dr Arba Valdme. Kod istog profesora magistrirao je 1993. na muzičkom odseku Akademije umetnosti Novi Sad; paralelno sa studijama klavira i teorijskih predmeta (profesori Dušan
Kostić, Milan Mihajlović, Vuk Kulenović, Anica Sabo, Roksanda Pejovic, Mirjana
Veselinović/Hofman), pohađao je fakultativno predmet kompozicija i orkestracija kod profesora Aleksandra Obradovića. Tako je u sklopu proslave 300 godina od rođenja Baha, Hendla i Skarlatija u Kolarčevoj zadužbini bila izvedena njegova kompozicija „Varijacije na temu B-Es-H“ tada u verziji za klavir, a autor je delo kasnije preradio za duvački kvintet.
Posle aktivnih učešća na majstorskim kursevima prof. Arba Valdme u Beogradu i Novom Sadu, nastavlja koncertnu aktivnost resitalima u galeriji SANU, nastupa i u Budimpešti, svira u ciklusu „Susreti sa umetnikom“ u Kolarčevoj zadužbini, ostvaruje saradnju sa Centrom za kulturu Rakovica gde obeležava 200 godina od rođenja Šopena i Lista, sa kolegama obeležava jubilej K. Debisija, drži solistički koncert u Galeriji Progres... Pored solističke delatnosti intenzivno radi na kamernoj muzici, tako je snimio dva CD-a u izdanju kuće Jugo-video gde učestvuje u izvođenjima duo-sonata i trio-sonata sa kolegom Andrejom Grujićem, kao i vlastitih kompozicija. Promocije tih izdanja održane su u Galeriji Progres i u SKC-u.
Pored pomenutog nastupa i kao korepetitor za solo pevanje (festival kamerne muzike u Nišu, Ruski dom, Studio M Novi Sad, KC Rakovica, KC Čukarica, DK Studentski grad...) radi kao korepetitor i profesor klavira u srednjoj Muzičkoj školi „Davorin Jenko“.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account