logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

Milica Milojević-Bogdanović (Austrija), flautistkinja i pikolistkinja i Uki Ovaskainen, klavir

Milica Milojević-Bogdanović (Austrija), flautistkinja i pikolistkinja i Uki Ovaskainen, klavir

 

SREDA, 23. FEBRUAR U 20.00

VELIKA SALA

solistički koncert
Milica Milojević-Bogdanović rođena je u Beogradu.
2009. godine završava dvogodišnji specijalistički kurs za pikolo flautu u Rimu na “Accademia Italiana del flauto” kod prof. Nicole Mazzantija. Pikolo je usavršavala na majstorskim kursevima kod L. Eitna, R. Leonea i J. L. Beaumadiera.
Kao pikolistkinja nastupala je i predavala  na festivalima Flauta fest u Beogradu 2009., 2011. i 2013. godine, Prvi i Drugi evropski pikolo festival u Jezerskom, Slovenija 2011. i 2013., Vox Laci 2012., 8. Internacionalni festival flautista u Kostariki 2013., Međunarodna konvencija Britanskog udruženja flautista 2014., Međunarodna konvencija Nacionalne asocijacije flautista SAD-a i Konvencija flautista Kanade 2015. godine.
U saradnji sa Asocijacijom flautista Srbije, 2012. godine inicirala je projekat “Kako i zašto da naučim da sviram pikolo”.
Od 2006. godine predaje flautu i pikolo u “H. Lanner Regionalmusikschulverband” u Austriji.
Uki Ovaskainen je rođen u Finskoj. Klavir svira od svoje pete godine, a prvi nastup sa orkestrom imao je u jedanaestoj godini. Studirao je na Muzičkoj akademiji „Sibelius“ u Helsinkiju i na Kraljevskoj danskoj muzičkoj akademiji, gde je diplomirao i magistrirao sa najvišom ocenom. Aktivan je kao solista i kamerni muzičar u celoj Skandinaviji, Finskoj, Nemačkoj, Austriji, Izraelu, Rusiji, Srbiji, Hrvatskoj i Španiji. Svirao je solističke koncerte i učestvovao na brojnim festivalima.Godine 2004. osvojio je 2. nagradu i specijalnu nagradu najboljeg klavirskog kvinteta na međunarodnom takmičenju „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, a u septembru iste godine izveo je koncertnu seriju sa osam ražličitih solo programa na Muzičkoj akademiji u Kopenhagenu, što je najveći individualni projekat na toj akademiji ikada. U aprilu 2007. godine postao je laureat međunarodnog takmičenja „Haen“ u Španiji, a dobio je i nagradu publike, kao i specijalnu nagradu „Contemporanea“ za najbolje izvođenje obavezne kompozicije. Trenutno radi kao umetnički saradnik na gudačkoj katedri na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.
Dunja Petrić završila je nižu muzičku školu „Petar Stojanović“ na Ubu, u klasi prof. Tahira Kulenovića. Srednju školu „Živorad Grbić“ pohađala je u Valjevu, u klasi prof. Ane Samardžić. Diplomirala je flautu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Miomira Simonovića. Bila je član brojnih kamernih ansambala a sarađivala je sa orkestrom Opere i baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ kao i orkestrom Opere i teatra Madlenianum. Honorarni je član Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije. Ima status slobodnog umetnika
PROGRAM KONCERTA:
C.P.E. Bach            Trio Sonata a-moll Wq. 148
                Allegretto
                Adagio
                Allegro assai

L. Gyöngyösi        Sonata za pikolo flautu i klavir
                Allegro vivace
                Largo
                Presto

C. Caliendo            Sonata za dve pikolo flaute i klavir
                2. stav:  Lucifer, the fallen

G. Schocker            Sonata za pikolo flautu i klavir
                Change of plans
                In olden style
                Triste
                The mini-chicken

C.P.E. Bach            Trio Sonata E-Dur Wq. 162
                Allegretto
                Adagio di molto
                Allegro assai

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account