logo skc

JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)

KONCERT VIOLONČELISTE DEJANA BOŽIĆA I PIJANISTKINJE NATAŠE MITROVIĆ

c_1100_0_16777215_00_slike_21_03_dupla.jpg

PONEDELJAK, 15. MART U 19.00 VELIKA SALA

program: Debisi, Rahmanjinov, Dvoržak i Šostakovič
Dejan Božić (1971. Beograd) diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti kao student generacije, a magistrirao na Državnoj visokoj školi za muziku u Trossingenu (Nemačka), u klasi prof. Geharda Hamanna. Dvogodišnju specijalizaciju na istoj školi završio u klasi prof.
M. De Secondia, stekavši diplomu koncertnog soliste. Umetnički doktorat završio je 2016, godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavao se kod poznatih umetnika kao što su Ksenija Janković, Svetislav Apolin, Majkl Flaksman, Roko Filipini, Aleksandar Fedočinko i drugi.
Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu i učesnik mnogih značajnih muzičkih festivala. Nastupao je kao solista sa najrelevantnijim evropskim simfonijskim orkestrima, održao resitale širom sveta, a aktivan je i kao kamerni i orkestarski muzičar čiji repertoar obuhvata period od baroka do savremene muzike. Pedagoško iskustvo je sticao na mestu profesora violončela u Muzičkoj školi „Živorad Grbić” u Valjevu i Muzičkoj školi „Vartoslav Lisinski“ u Beogradu. Od 1994. godine predaje violončelo na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Bio je gostujući profesor violončela na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (1999-2014) i na Akademiji umetnosti u Nišu (2003-2004). Održao je brojne majstorske kurseve i mnogo puta bio član žirija na međunarodnim takmičenjima i festivalima. Ostvario je i mnogobrojne snimke za radio i televiziju kao i nekoliko CD izdanja.
Nataša Mitrović je pijanistkinja iz Beograda, osnovne i magistarske studije završila je na FMU u Beogradu u klasi prof. Mirjane Šuica Babić, a doktorske studije na istoj akademiji u klasi prof. Marije Đukić. Usavršavala se kod renomiranih klavirskih pedagoga. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i značajnih umetničkih priznanja među kojima su i nagrada „Emil Hajek“ za najperspektivnijeg pijanistu i Oktobarska nagrada grada Beograda.
Održala je niz solističkih koncerata i kamernih nastupa kao i gostovanja na više evropskih i svetskih festivala. Kao solista, nastupala je sa svim domaćim simfonijskim orkestrima, sa Vidinskom filharmonijom (Bugarska) i Simfonijskim orkestrom Montabaura (Nemačka).
U organizaciji Eleanor Valkenburg (sopran), direktora ansambla „Poetica Musica“, sa sedištem u Njujorku i sa Svetlanom Merman u klavirskom duu, aktivno nastupa kao kamerni muzičar.
Od 1998. godine vanredni je profesor na Katedri za klavir na FMU u Beogradu. Održala je brojna predavanja i seminare za studente i mlade umetnike u SAD -u, Španiji, Turskoj, Izraelu, Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji, Srbiji...
Redovan je član brojnih žirija na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Ostvarila je trajne snimke za brojne radio i televizijske kuće.

deki bozic foto

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account