logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

KONCERT UČENIKA ŠKOLE ZA MUZIČKE TALENTE U ĆUPRIJI

KONCERT UČENIKA ŠKOLE ZA MUZIČKE TALENTE U ĆUPRIJI

 

ČETVRTAK, 17. DECEMBAR 2015.  u 20.00

VELIKA SALA

gosti: Roman Simović i Milena Simović
program: A. Vivaldi, J. S. Bach, C. Saint Saens, B. Britten
Škola za muzičke talente u Ćupriji jedna je od najreprezentativnijih i najprestižnijih ustanova u našoj zemlji. Jedinstvena po svom nastavnom planu i programu, ima za cilj da muzički izuzetno nadarenu decu koja postanu učenici ove škole, uz pomoć vrhunskih pedagoga koji u njoj rade, obrazuje u profesionalne muzičare. U toku desetogodišnjeg školovanja, članovi ove velike muzičke porodice žive u uslovima internatskog smeštaja i savladavaju intenzivan program muzičke, ali i opšteobrazovne nastave.
Povezana stručnom saradnjom sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu, ova renomirana škola gudačkog smera, u svetu poznata po svojim rezultatima i
proslavljenim bivšim učenicima, postoji već 42 godine. Po sličnom konceptu rade još samo dve pedagoške ustanove na svetu: Muzičko učilište pri Konzervatorijumu „Čajkovski“ u Moskvi i Škola „Jehudi Menjuhin“ u Londonu. Škola za muzičke talente ima status škole od posebnog nacionalnog značaja. Na koncertu će zajedno sa sadašnjim učenicima škole, nastupiti i violinista svetskog glasa, Roman Simović, koncertmajstor Londonskog simfonijskog orkestra, koji je, takođe, izvestan period svog školovanja proveo u Školi za muzičke talente u Ćupriji kao i Milena Simović koja će biti solista na koncertu.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account