logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

KONCERT ANTOLOGIJA SRPSKE TRUBE

c_1100_0_16777215_00_slike_20_12_truba.jpg

PONEDELjAK, 21. DECEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

Mladen Đorđević, truba
Diplomirao je 1990, a magistrirao 1993. na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu. Od 1989. godine radi u Beogradskoj filharmoniji, a 1991. postaje prvi solo trubač, gde u narednim godinama postaje jedan od vodećih solista na trubi, kako u Srbiji, tako i na prostorima celog Balkana. Svirao je sa mnogim dirigentima i solistima te i sa svim relevantnim orkestrima Srbije i Balkana.
Godine 1995. postaje profesor trube na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, gde i danas radi kao redovni profesor. Od 2005. godine takođe je profesor trube na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Repertoar Mladena Đorđevića obuhvata klasičan repertoar trube, od baroka do 20 veka džeza. U dosadašnjoj karijeri posebnu pažnju posvetio je srpskim kompozitorima i promovisanju novih dela od kojih su mu neka i posvećena - S. Božić: Lazarevo bdenije, koncert za trubu, J. Bošnjak: Otkrovenje Sv. Jovana za solo trubu i veliki hor, D. Despić: koncert za trubu i orkestar, A. Grgin: Laura-džez svita.
Osim što predaje i nastupa, Mladen ima i bogatu diskografsku karijeru.
Dobitnik je Zlatne plakete Beogradske filharmonije i srebrne medalje Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Uki Ovaskainen, klavir
Rođen je u Espou (Finska). Klavir svira od svoje pete godine, a prvi nastup sa orkestrom imao je u jedanaestoj godini. Studirao je na Muzičkoj akademiji „Sibelius“ u Helsinkiju u klasi prof. Hui-Jing Tavašerna, a potom na Kraljevskoj danskoj muzičkoj akademiji kod prof. Hozea Ribere, gde je diplomirao i magistrirao sa najvišom ocenom. Od 2006. godine bio je u klasi prof. Matija Raekalija na solističkoj liniji Konzervatorijuma za muziku i teatar u Hanoveru. Učestvovao je na mnogim majstorskim kursevima, a aktivan je kao solista i kamerni muzičar u celoj Skandinaviji, Finskoj, Nemačkoj, Austriji, Izraelu, Rusiji, Srbiji, Hrvatskoj i Španiji. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, kako u Srbiji, tako i na međunarodnoj muzičkoj sceni. Od 2001. radi kao umetnički saradnik na gudačkoj katedri na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account