logo skc

АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

KEPA & FREE SPIRITS ZAVEŠTANjE

k&fs.jpg

 

PETAK, 22. DECEMBAR U 20.00

VELIKA SALA

vertical jazz predstavlja
Priča o bendu Kepa & Free Spirits počinje, kao i sve dobre priče, ne na početku, već na raskršću.
U epilogu oporavka od ozbiljne povrede koja ga je mogla ostaviti sasvim nepokretnim, veteran i živa legenda jugoslovenske rok scene, Slobodan Kepa Stojanović, našao se nezasluženo u najnezavidnijoj mogućoj situaciji koja može da zadesi jednog majstora instrumenta. Posle više od četrdeset godina duge muzičke karijere u kojoj je zajedno sa članovima grupe Smak pisao istoriju rokenrola kao jedan od glavnih aktera, Kepa je ispočetka učio da svira.
Ali u probijanju nove staze na poznatom i već jednom osvojenom putu ka vrhu, nije bio sam. Mihael Fafa Stojanović, priznati kragujevački muzičar i jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije, Kepin dugogodišnji prijatelj i kolega, pratio ga je u stopu. U cilju Kepine rehabilitacije, više kao zamena za fizikalnu terapiju, počeli su pomalo da sviraju; radili su polako i neobavezno, bez cilja i zadnje namere, svirali zarad muzike i energije onoga što ih vezuje.
Međutim, početni hendikep se, vremenom, pokazao kao prikriveni blagoslov na više frontova. Ne samo da su njihove redovne sesije doprinele Kepinom munjevitom oporavku mimo svih očekivanja medicinskih stručnjaka, već je, tražeći načine da svoje sviranje prilagodi onom aspektu biologije koje nije uspeo da ponovo potčini svojoj volji, i Kepin muzički izraz doživeo potpunu transformaciju. Ono što je počelo kao Kepino lično putovanje ka fizičkom oporavku, nastavilo se kao bezazleno, skoro pa ironično, Fafino poigravanje sa aranžmanima poznatih motiva pesama grupe Smak, i u vrtlogu talasa sveže energije, obogaćeno novim doživljajem, dovelo je do potpuno izvorne reinterpretacije muzičkog nasleđa – u čijem je stvaranju Kepa nekada davno i sam učestvovao, a uz koje je Fafa godinama rastao.
Shvativši da je đavo odavno odneo šalu – i ostavio nešto mnogo ozbiljnije zauzvrat, Kepa i Fafa odlučuju da uzemlje svoj zvuk i daju glas svojoj viziji. Sa virtuoznim basistom Jovanom Zmajem Jovanovićem kao pojačanjem ritam sekciji, ovaj power trio konačno zaokružuje svoj masivni, monolitni zvučni potpis po kome su već poznati, a postojećoj oluji grmljavinu kao završni detalj daje veličanstveni i moćni vokal profesorke Ane Popović, čime bend konačno dobija svoj krajnji oblik.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account