logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА

Jazz: back to the 60’s!

PETAK, 30. NOVEMBAR U 20.00 VELIKA SALA

Džez priče sa Olegom Kirejevom
Oleg Kirejev vas poziva da osetite duh fantastične epohe 60-ih godina!
To je zlatni period superzvezda o kojima i do danas kruže legende. Velikani Čarli Parker i Džon Koltrejn su već izveli svoje muzičke revolucije i inicirali nove stilove; Mejls Devis je već proglašen za velikog muzičara, a budući titani Kit Džaret i Čik Koria su započeli svoj uspon.
Na desetine ogranaka, eksperimenti, eksplozija novih ideja… 60-e godine ispunjene su inspiracijom, slobodom i novim mislima. Kul džez, bipop, bosa-nova i, naravno, tradicionalni džez - sve to ćete moći da čujete na koncertu Olega Kirejeva i njegovog ansambla.
Oleg Kirejev je veoma priznati saksofonista koji je izvanredno upoznat sa tom epohom i ne samo na rečima. Oleg je bio učenik samog Bada Šenka, izuzetno poznatog predstavnika west coast džeza čiji saksofon svira u pesmi California Dreaming. Bad Šenk je 60-ih godina spajao džez sa indijskom muzikom zajedno sa Ravijem Šankarom, svetski priznatim izvođačem na sitaru sa kojim su se tih godina družili i sarađivali Bitlsi. Oleg dobro poznaje i voli džez tradiciju iz tog perioda i spreman je da svoje priče podeli sa slušaocima.
30. novembra vas pozivamo da otputujete u šezdesete džez godine i da poslušate muziku najvećih i najupečatljivijih zvezda tog vremena!

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account