logo skc

АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА
ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ
РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ

IVAN BURKA, UDARALjKE

c_350_300_16777215_00_slike_22_12_burka_28.jpg

PONEDELjAK, 12. DECEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

mentor dr um. Srđan Palačković

klavirska saradnja Nataša Srdić Jan, sam. str. sar. korepetitor; Marina Rajnović str. sar. korepetitor

program:

Kevin Volans: She Who Sleeps With a Small Blanket; Casey Cangelosi: Iktsuarpok; Joseph Schwantner: Concerto for Percussion and Orchestra; Casey Cangelosi: Glamour; Nebojša Jovan Živković: Generally Spoken it is Nothing but Rhytm

Koncertna realizacija navedenih dela ujedno predstavlja i deo završnog ispita doktorskog umetničkog projekta „Etape i osobenosti interpretacije kompozicija pisanih za skup kombinovanih udaraljki u delima Nebojše Jovana Živkovića, Kejsija Kangelosija, Kevina Volansa i Džozefa Švantnera“.

Ivan Burka (1979), završio je redovne studije viole na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi red. prof. Dušice Polovine (2004). Na istom fakultetu završio je i redovne studije udaraljki u klasi profesora Nebojše Jovana Živkovića i Srđana Palačkovića (2010). Doktorske akademske studije udaraljki upisuje 2014. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi redovnog profesora Srđana Palačkovića. Zaposlen je kao timpanista u Orkestru opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i stalni je saradnik Vojvođanskog simfonijskog orkestra na istoj poziciji. Povremeno je angažovan kao timpanista ili udarač u radu Simfonijskog orkestra RTS-a, Beogradske, Zrenjaninske, Subotičke filharmonije i Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account